SİLİFKE'DE BAYRAMLAŞMA

SİLİFKE'DE BAYRAMLAŞMA

SİLİFKE'DE BAYRAMLAŞMA

Mersin’in Silifke İlçesinde Kurban  Bayramı protokol kutlama töreni sönük geçti.

 HABER: ATİKE CEYLAN

İlçe protokolü ve Silifke halkı bayramlaşma nedeniyle Göksu Otelinde düzenlenen bayramlaşma töreninde bir araya geldiler.

Bayramlaşma törenine Silifke Kaymakamı  Şevket Cinbir, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Silifke Garnizon Komutan vekili üsteğmen Fırat Eker, Fetö soruşturması konusunda Özel Yetkili Savcı Tevfik Önen, Taşucu 305 Sahil Güvenlik Bot Komutanı Yüzbaşı Mustafa Söylemez,   Silifke Emniyet Müdürü Murat Esertürk, AK Parti Silifke ilçe Başkanı Mustafa Çetin ve yönetim kurulu üyeleri, MHP Silifke ilçe Başkanı Osman Oğuz ve yönetim kurulu üyeleri, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, ile Silifke Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun,  ve bazı kurum müdürleri katıldı. Herkesin birbirine iyi dileklerini sunduğu bayramlaşma programında bir konuşma yapan Silifke Kaymakamı  Şevket Cinbir, bayramların öneminden bahsetti.

 Kaymakam Cinbir konuşmasında şunları kaydetti: “Sosyal yardımlaşma ve dayanışma duygularının geliştiği, insanlar arasındaki kırgınlık ve dargınlığın yerini hoşgörüye bıraktığı, birlik ve beraberliğimizin devamı için önemi büyük bir Kurban Bayramına daha kavuşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Bayramlar insanları birbirine yaklaştıran, aynı düşünce ve duygularda buluşturan, günlük kaygı ve sıkıntılardan uzaklaştıran, topluma umut veren, birlik ve beraberliği sağlayan özel günlerdir. Dini, inancı, etnik kökeni ne olursa olsun insanları birliğe çağıran, insan sevgisi ve barışı vurgulayan değerli düşünürleri çıkarmış Uygarlıklar beşiği Anadolu’da yaşayan bizler; Bayramların anlam ve önemini bir kez daha hatırlattığı, barış, kardeşlik, sevgi, yardımlaşma ve dayanışma, paylaşma gibi değerleri yaşam biçimi olarak benimseyen bir medeniyetin mensuplarıyız. Ülkemizin birliğine ve dirliğine kasteden iç ve dış saldırılara, hain terör eylemlerine, 15 Temmuz darbe girişimi gibi bu milletin İstiklaline, Cumhuriyetine ve Demokrasisine kasteden bütün şer odaklarına ve alçaklara gereken cevabı veren bir millet olarak; her geçen gün daha da güçlenen birlik ve beraberliğimizden aldığımız güçle, demokrasi ve milli iradeye sahip çıkma bilinci ve kararlılığı ile aydınlık yarınlara doğru yürümeyi sürdürerek, ayrımcılığın ve şiddetin yaşanmadığı, insanlığın geleceğini tehdit eden sorunların çözüldüğü, barışın hakim olduğu bir dünya için çalışmaya devam ediyoruz. Aziz Türk Milleti; onurlu ve şanlı geçmişinin derinliklerinden getirdiği sosyal yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en güzel örnekleriyle toplumsal hayatımızı zenginleştirmekte, mazlumun ve mağdurun yanında olma düşünce ve anlayışını sürdürmektedir. İlçemizde de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca yapılan yardım ve desteklerin yanısıra; sivil toplum örgütleri, vakıf ve dernekler, hayırsever vatandaşlar tarafından sağlanan imkanlarla yoksul vatandaşlarımızın sıkıntıları giderilmeye çalışılmakta, toplumumuzda güzel bir paylaşma, yardımlaşma ve dayanışma örneği sergilenmektedir. Bu çalışmalarda bulunan her kurum, kuruluş ve kişiye gösterdikleri sosyal sorumluluk anlayışından dolayı teşekkür ediyor, bu kardeşlik ve güzel komşuluk anlayışının devamını diliyorum. Farklılıklarımızı zenginlik olarak görüp, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine vesile olması temennisiyle; başta Aziz Şehitlerimizin bizlere emaneti olan Şehit Aileleri ve Kahraman Gazilerimiz olmak üzere herkesin Kurban Bayramını kutluyor, daha çok güzelliklerin paylaşıldığı, gözyaşı ve açlığın olmadığı, barış ve sevginin hakim olduğu bir dünyada sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimle sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

 Göksu Oteldeki programın ardından bayramlaşma Özel Huzur Evi ve Yaşlı Bakım Evi, ilçe Emniyet Müdürlüğü, ilçe Jandarma Komutanlığı ve Silifke Devlet Hastanesi ziyaretlerle devam  edildi. Bu yıl ilk defa bayramlaşma listesine Taşucu 305 Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı da eklendi. Programın sonunda bot komutanlında katılımcılara kahvaltı ikram edildi.  Ayrıca bayram süresince şehit aileli ve gaziler ziyaret edileceği belirtildi.

 

 

Anahtar Kelimeler:
SİLİFKEDE BAYRAMLAŞMA
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36