Silifke'de iş dünyasının "en"lerine ödülleri verildi

Silifke'de iş dünyasının "en"lerine ödülleri verildi

Silifke'de iş dünyasının "en"lerine ödülleri verildi

 

 

Mersin’in Silifke İlçesinde Silifke Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ‘Silifke İş Dünyası Ödül Töreni’ gerçekleştirildi.

 

 HABER: ATİKE CEYLAN KAÇAR

 

Törende Yılın Sanayi Kuruluşu,Yılın iş insanı, Silifke’ye değer katan eğitim kurumu, Yılın kadın girişimcisi. Yılın en yenilikçi işletmesi, Yılın en iyi bankacılık hizmetleri, Yılın Silifke'ye değer katan işletmesi, Yılın genç girişimcisi, Silifke'ye değer katan sivil toplum kuruluşu, Yılın kurumlar vergisi rekortmeni, Yılın gelir vergisi rekortmeni, Yılın en çok ihracat yapan firması, Yılın en çok istihdam yaratan firması ve Silifke TSO Onur ödülleri

gibi 18 kategoride ödüller verildi.

 

Silifke Ticaret Odası tarafı konferans salonunda gerçekleştirilen Yılsonu Resepsiyonunda Silifke İş Dünyası Ödül Töreni düzenlendi.

Ticaret odası üyelerince oy verilerek ödüllendirilen iş insanlarının ödül aldığı törene, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, Silifke Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Silifke Belediye Başkan Vekili Sadık Altınok, Silifke Vergi Dairesi Müdürü Musa Hamit Aydoğan, İŞKUR Silifke Müdürü Mustafa Devecioğlu, TSO yönetim kurulu üyeleri, ve TSO üyeleri ile çok sayıda iş adamı katıldı.

Tören Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ile başladı. Ardından katılımcılara  Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu izletildi.

Ekonomik gelişimine katkı sunmak, kent dinamiğini harekete geçirmek, Silifke’ye yatırım yapılmasını sağlamak, ilçede istihdamı arttırmak, iş insanlarını özendirmek ve kentin planlı büyümesi için iş insanları arasında birlik ve beraberliği sağlamak amacı ile ilk kez ’Silifke iş Dünyası’ ödül törenini gerçekleştirdikleri yılsonu resepsiyonuna katılan iş dünyasını selamlayarak sözlerine başlayan Silifke Ticaret Odası Başkanı Nurettin Kaynar, 2019 yılını verimli ve dolu dolu geçirdiklerini belirterek,’’ Silifke Ticaret ve Sanayi Odası, 111. Kuruluş yılını kutladığı 2019 yılı itibariyle bünyesinde bulunan 2500 civarındaki işletmeyle Silifke ilçesine, Mersin iline ve güzel ülkemize değer yaratmaktadır. Odamız, yıl boyu sunulan üye hizmetlerine ek olarak, sosyal-akademik ve kültürel düzeyde eğitimler, paneller, konferanslar ve kongreler gerçekleştirmektedir. Yurt içinde olduğu gibi yurt dışı iş heyetleriyle görüşmeler yapmakta ve işbirliği anlaşmaları imzalamaktadır. Silifke TSO'nun öncelikli misyonu, üyelerinin etkin ve verimli üretimini destek/emek ve Silifke ilçesinin markalaşmasına katkı sunmaktır.  Yakın süreçte, üyelerimize yönelik olarak "Silifke TSO Prestij Kart" uygulaması hayata geçirilecektir. Tüm üyelerimize Prestij Kart dağıtımı yapılacak ve programa dahil olmak isteyen işletmelerle protokoller imzalanacaktır. Kart sahibi üyelerimiz, telefonlarından anlaşmalı olduğumuz tüm kurum ve kuruluşları görebilecek ve çeşitli ayrıcalıklardan yararlanacaktır. Üyelerimize özel indirimlerin, ayrıcalıkların ve çeşitli avantajların sunulacağı Prestij Kart uygulaması sayesinde; Silifke esnafının kazanmasını sağlamak, Yerel ürünlerimiz değerini artırmak ve üyelerimizin birbiri ile iletişimini geliştirmek adına çabalarımız artarak devam edecektir. Ayrıca, 2020 yılında Silifke turizminin canlandırılması için kapsamlı bir etkinlik planlamaktayız. Detaylarım ilerleyen süreçte tüm kamuoyu ile paylaşacağız. Etkin ligimizin uluslararası düzeyde ses getirmesi için desteklerinizi beklediğimizi ifade etmek isterim.Sonuç olarak, ilçemizin gelişimine sunduğumuz katkı için mutluluk duyduğumuzu ifade etmek isterim. Sunulan bu katkının siz değerli dostlarımızın işbirliğiyle anlamlı hale geldiğini de belirtmek isterim. Silifke İş Dünyası Ödül Töreni, aday belirlemesinin yapılmadığı ve oy verme işleminin yalnızca hizmet binasında imza karşılığı gerçekleştiği bir etkinliktir. Bu etkinliğin temel amacı, üyelerimizle sosyal paydaşlarımızın bir araya getirilmesi ve kurumsal iletişimin güçlendirilmesidir. Bu süreçte. Silifke TSO meclis üyelerinin ve personelinin ödül töreni için aday gösterilmemesi sağlanmıştır. Üyelerimiz, kendilerine yöneltilen açık uçlu sorular yardımıyla çeşitli kriterlerde tercihlerini aktarmıştır. Ödül alacak olan tüm kurum ve kuruluşlara, etkinliğimizde bizleri yalnız bırakmayan siz değerli dostlarımıza teşekkür ederim .’’ dedi.

 

MARİFET İLTİFATA TABİDİR

Silifke Kaymakamı Ersin Emiroğlu  ise, “ Marifet iltifata tabidir. Eğer siz iltifatta bulanmasanız kişilerin sevki azalır ve üretim düşer, bu düsen üretmeleri de sıkıntılar baslar.  Bugün burada Silifke Enleri ismini vereceğimiz ödül töreninde kendi alanında en iyi olanlar ve oylaması da çok adil yapıldığı bilinen bir sonuçla ödüllerini aldılar.

Silifke TSO gerçekten çalışıyor ve ben buna şahit oluyor ve mutluluk duyduğumu belirmek istiyorum. Silifke’de göreve başladığım günden bu yana 3,5 ay oldu ve çalışmaları yakından gördüm. Bizim Aynı zamanda Silifke Organize Sanayi kuruluşu gibi bir kuruluşumuz var ve biz onun yöneticiliğini yapmaktayız, bu anlamda sizler bir taş dahi koysanız bizler  yanındayız. Bizim yapmamız gereken yeni üretim alanları ile destek sunmaktır. Silifke’de daha güzele doğru ilerleyeceğiz. Bir tespitim oldu 3,5 aylık dönemde banka müdürlerimizin ziyaretlerinde onlara Silifke’nin mevduat durumlarını sordum Silifke de para var o parayı katma değer yaratarak sanayiye üretime katalım, bunun içinde Silifke TSO’ nun aracılığı ile yapılacağını belirtiyorum. Ödül alan herkesi kutluyor başarılarının devamını diliyorum” dedi.

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan ise konuşmasında, Silifke TSO’yu yürekten kutladığını ve her zaman yanlarında olduklarını ve olacaklarını belirterek, ödül alan iş insanlarını tebrik etti.

Yapılan konuşmalardan sonra ise ödül törenine geçildi.  Öncelikle aylardır özverili bir  usanmadan bıkmadan çalıytıkları ve mesai gözetmeksizin fedakarlık ettikleri için Silifke TSO ekibi plaketle ödüllendirildi. Ardından Silifke Yerel ve ulusal Basın Temsilcçileri plaketle ödüllendirildi.

Ardından ise yılın iş insanları ödül törenine geçildi. Buna göre: 

Yılın iş insanı Pişirgen Makine Sahibi Özcan Pişirgen,

Yılın Sanayi Kuruluşu- MEDCEM Madencilik ve Yapı Malzemeleri Tic. Ltd. Şti,  

Yılın kadın girişimcisi – Gökçe Tuğran

Yılın genç girişimcisi – Ali Çolak- Çolakoğlu Otomotiv

Yılın en yenilikçi işletmecisi-  BEYOĞLU 1983     

Yılın en iyi bankacılık hizmetleri- T.C. Ziraat Bankası Silifke Şubesi 

Yılın sosyal medyayı en etkin kullanan işletmesi – Kelebek Mobilya 

Silifke’ye değer katan eğitim kurumu – Final Okulları

Silifke'ye değer katan işletme- Olba süt- Köroğlu veterinerlik

Silifke'ye değer katan sivil toplum kuruluşu-  İSTSİDER –İstanbul Silifkeliler Derneği

Yılın aidat rekortmeni ve kurumlar vergisi rekortmeni Gönen İnşaat

Yılın gelir vergisi rekortmeni - Kamil Doğan

Yılın en çok ihracat yapan firması- ER-MEY tarımsal ürünler

Yılın en çok istihdam yaratan firması

SGK verilerine göre – MEDMAR Mermer,

İşkur verilerine göre- Kılıç Deniz Ürünleri

Silifke TSO Onur ödülleri ise

Vahip Pozan, Silifke Belediye Spor Kulübü, Silifke Eski Kent Konseyi Başkanı Rıfat Karaduman ve Silifke Kent Konseyi Başkanı Vehbi Kadıoğluna verildi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36