Silifke'de okulların ve öğrencilerin güvenliği masaya yatırıldı

Silifke'de okulların ve öğrencilerin güvenliği masaya yatırıldı

Silifke'de okulların ve öğrencilerin güvenliği masaya yatırıldı


Silifke Kaymakamı Ersin Emiroğlu başkanlığında okul ve öğrenci güvenliği ile ilgili toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda, okul güvenliği, uyuşturucu ve uyarıcı madde ile mücadele ve eğitim kalitesinin arttırılması konuları masaya yatırıldı.

 

Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen toplantıya, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yetkililer ile okul müdürleri katıldı. Toplantıda ilçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çifti, okullar, öğrenci sayıları, öğretmen sayıları, servis araçları ve alınan tedbirler konusunda açıklamalar yaptı. Silifke genelinde 22 bin 56 öğrencinin eğitim öğretime başlayacağını belirten Çiftçi, "Silifke ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak resmi özel 6 Anaokulu, 40 ilkokul, 35 ortaokul, 22 lise, 2 özel eğitim okulu, 1 e-sınav merkezi, 1 bilim sanat merkezi, 1 öğretmenevi, 1 halk eğitim merkezi, 1 mesleki ve eğitim merkezi, 1 rehberlik araştırma merkezi, 7 sürücü kursu, 13 çeşitli kurslar, 4 özel öğretim kursu, 3 rehabilitasyon merkezi, 13 özel yurt bulunmaktadır. Okullarımızda 22 bin 56 öğrenci eğitim görmekte olup, bin 905 öğretmenimiz bu öğrencilerimizi geleceğe hazırlamada hizmet sunacaklardır. İlçemizde temel eğitimde 2 bin 624 öğrenci 174 araçla, ortaöğretimde bin 132 öğrenci 62 araçla, 262 engelli öğrenci 26 araçla toplamda 4018 öğrenci 262 araçla taşıma yolu ile eğitime eriştirilecektedir. Yaklaşık olarak bir bu kadar öğrencimizde özel servislerle eğitime eriştirilecektedir" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36