Silifke'de seracılar don nöbeti tutuyor

Silifke ‘de hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi seracıları perişan etti. Sera üreticileri don tehlikesine karşı sabaha kadar nöbet tutmaya başladı.

Silifke'de seracılar don nöbeti tutuyor

Hava sıcaklığının da eksilerde seyretmesi sonucu, ürünlerini donma tehlikesine karşı soba kurarak ısıtan üreticiler, domateslerine çocukları gibi bakıyorlar.

Domates sebzelerini korumak için seralarda yaktıkları sobanın başında derece takarak sıcaklığı ölçen üreticiler, 3 kilo domatesle bir kilo kömür aldıklarını, domatesin geçim kaynakları olduğunu için mecburen soğuktan korumak zorunda olduklarını söylediler.

Kömür fiyatlarının pahalı, domates fiyatlarını ise düşük olmasına dikkat çeken üreticiler,  sıcaklığı 5 ila 10 derece tutmak için 1. 5 dönümlük seralarında 12 tane soba yakmak zorunda kaldıklarını kaydettiler.

Seraları dijital derecelerle kontrol ettiklerini açıklayan üreticiler, “Böylelikle milimetrelik sıcaklığı takip edebiliyoruz. Bu yıl böyle giderse domatesten kazanacağımız parayla kömür alacak gibi gözüküyor. Seradan çıkan domatesin hepsini kömüre versek bu kez de aç kalacağız, Allah yüzümüze baksın.” dediler.

Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, tedbir alınmadığı takdirde gece eksi 5 dereceye kadar düşen soğuk havanın ürünün değer kaybetmesine yol açabileceğini kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36