Silifke'de Umreye gideceklere eğitim semineri

Silifke'de Umreye gideceklere eğitim semineri

Silifke'de Umreye gideceklere eğitim semineri

 

22 Şubat - 03 Mart tarihleri arasında Silifke’den 21 günlüğüne umreye gidecek olan umreciler için Silifke İlçe Müftülüğü tarafından seminer düzenlendi.  "Kendilerini yeniden imar ve inşa etmiş olacaklar"

Seminer öncesi konuşan İlçe Müftüsü  Emin Yüksek ‘’Bu yıl hac için kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarına, uygulamalı olarak hac ibadetleri hakkında bilgileri içeren bir seminer düzenlendi.

 Bu seminerlerde adaylarımız yolculuğa çıkmadan önceki hazırlıklar, yolculuk esnasında dikkat etmesi gereken hususlar, hac ve umre ibadetin fazileti, Mekke ve Medine'nin fazileti, Hazreti Peygamber ve Mescid-i Nebevi konularında bilgilendirildiler.Seminerde adaylarımıza Umre süresince dikkat edilmesi gereken konularda bilgiler verdik. Bu ziyaretin normal bir ziyaret olmadığını, bu fırsatı iyi değerlendirerek, oradaki zamanlarını ibadetle geçirmelerini anlattık. Dünya Müslümanları’na örnek olmuş Hz. İbrahim ve Hz. İsmail peygamberlerimiz hakkında bilgiler verdik. Hz. Muhammed'in Mekke ve Medine'de yaşadığı yerleri görmelerini, umre ziyaretlerini en iyi şekilde değerlendirmelerini anlattık.Hem bizler hem kendileri, aileleri hem de vatanımız, milletimiz ve tüm ümmeti Muhammet için dua edecekler. Hem gönül dünyalarını hem ömürlerini, gençliklerini, hayatlarını, aile yapılarını, toplum hayatındaki sosyal yaşantılarını yeniden Kur’an ve sünnet ekseninde imar ve inşa edecekler. Biz sağlıcakla gidip gelmelerini istiyoruz. Orada her şeyden önce kıble bilinçlerini tazelemiş olacaklar. En önemlisi de burada Peygamber Efendimizle tekrar ahitlerini tazeleyip, inşallah kendilerini yeniden imar ve inşa etmiş olarak dönecekler " dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36