Silifke Dün Gece Sokaklara Döküldü

Silifke Dün Gece Sokaklara Döküldü

Silifke Dün Gece Sokaklara Döküldü

Mersin’in Silifke ilçesinde askerin sokağa inmesine tepki gösteren vatandaşlar sokağa döküldü. Vatandaşlar  darbe Girişimine Karşı tek yürek oldu.
 HABER:ATİKE CEYLAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın sokaklarda demokrasiye sahip çıkalım çağrısı Silifke’de ses buldu.  Binlerce halk sabaha kadar sokaklardaydı.

Atatürk Anıtı Meydanında toplanan çok sayıda vatandaş, emniyet güçlerine destek çıktı. Tüm yurtta olduğu gibi Silifke'de de darbe girişiminde bulunan askeri güce karşı vatandaş tek yürek oldu.

 Ezan okunarak halkı toplanmaya davet edildikten sonra  Atatürk anıtında toplanan vatandaşlar, tekbir getirerek 'Devletimizin yanındayız' ifadelerini kullandı.

Geniş güvenlik önlemleri alınan Atatürk Anıtı Meydanı'nda "Devlet bizimdir bizim kalacak", "Asker kışlaya" sloganları atıldı.

Halk yaklaşık 4 kilometrelik bir yürüyüşle kent içinde slogan atarak yürüdüler ve halkı demokrasiye sahip çıkmaya çağırdılar. Bazı kişiler yürüyüşe destek verirken bazıları da balkonlarından alkışlayıp slogan atarak destek verdiler.

Vatandaşlar ellerindeki Türk bayrakları ile "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı. Silifke Emniyet Müdürlüğü geniş güvenlik önlemi aldı.

AK Parti Silifke İlçe Başkanı Mustafa Çetin, "Sükunetimizi suhuletimizi ve birlik ve beraberliğimizi aynı bu şekilde koruyalım" diyerek halka bir konuşma yaptı.

 Atatürk anıtında toplanan  kalabalık hep bir ağızdan tekbir getirdiler ve  şehitler için bir dakikalık saygı duruşu, akabinde İstiklal Marşı okudu. Ardından ise şehitler için Kuran-ı Kerim okundu. Kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

Bunun yanı sıra vatandaşlar, darbe yapıldığı endişesi ile bankamatiklerde para çekme kuyruğuna girdiler. Ayrıca benzin istasyonlarının ve fırınlarında yoğun kalabalık oluştuğu belirtildi.







Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36