Silifke Ekonomik İşbirliği Konseyi (SEİK) oluşturuldu

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde Silifke Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Silifke Bakkallar ve Bayiiler Odası, Silifke Ziraat Odası, Silifke Şoförler ve Otomobilciler Odası ve Silifke Minibüsçüler Esnaf Odası’nın katılımlarıyla (SEİK) Silifke Ekonomik İşbirliği Konseyi oluşturuldu.

Silifke Ekonomik İşbirliği Konseyi (SEİK) oluşturuldu

Silifke Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen toplantı ile SEİK Basına ve kamuoyuna tanıtıldı. SEİK Yönetim Kurulu adına Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Kaynar bir açıklama yaparak tek amacımız Silifke’dir” dedi.

Kaynar yaptığı açıklamada, “Temelleri, Cumhuriyet Öncesinin buhranlı günlerinde ekonomik anlamda örgütlenerek, yabancı kampanyalara karşı hakların korunması ve ekonomik gelişme umudu ile 1908 yılında atılan ve hali hazırda kentimizin proaktif, inovatif ve öncü kuruluşu olmayı başaran Silifke Ticaret ve Sanayi Odası, 110. Kuruluş Yılında Silifke Ekonomik İşbirliği Konseyi’nin hayata geçirilmesiyle birlikte işbirliğinin, kurumlar arası diyaloğun ve yönetişimin önemini bir kez daha ticaret hayatına aktarmanın sorumluluğunu ve haklı gururunu taşımaktadır.

Bu bağlamda; Silifke Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde Silifke Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Silifke Bakkallar ve Bayiiler Odası, Silifke Ziraat Odası, Silifke Şoförler ve Otomobilciler Odası ve Silifke Minibüsçüler Esnaf Odası’nın katılımlarıyla (SEİK) Silifke Ekonomik İşbirliği Konseyi oluşturulmuştur” dedi.

SEİK Hakkında bilgi veren Kaynar şunları söyledi:

“Amacımız, kurumsal işbirliğini geliştirmek, kamu kurumları ve özel sektör arasındaki etkileşimi ve işbirliğini geliştirmek, ilçe yerel yönetim temsilcilerine ve kamu yöneticilerine tavsiye niteliğinde kararlar sunabilmek, yeni girişimcilerin yaratılmasına olanak sağlamak, Silifke ilçe ekonomisine değer katmak, yeni yatırımların ilçeye kazandırılmasına aracılık etmek, ilçe markalaşma ve kalkınma stratejilerinde etkin rol almak amaçlarını taşımaktadır. Değerler: İdeolojik düşünce yapılarından sıyrılmış, siyasetten uzak, ekonomik anlamda içinde bulunduğu topluma fayda sağlamayı amaç edinen, kurumsal işbirliğinin ulusal ve uluslararası düzeyde başarılı örneklerinden birini oluşturmak Silifke Ekonomik İşbirliği Konseyi’nin başlıca değerlerini oluşturmaktadır.

Misyon: Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, birikimini ve gücünü tamamen toplum yararına kullanan, tarihi değerlerinden kopmadan evrensel değerler ışığında hareket edebilen, pozitif düşünen ve yönetişim ilkesini uygulayan, akademik bilgi ve birikime önem veren, ekonomik anlamda daha güçlü ve daha nitelikli bir Silifke için meslek odalarını aynı amaçlar doğrultusunda bir araya getirerek bir bütün olarak hareket edebilmesini sağlayan ve kurumsal işbirliğini gerçek anlamda hayata geçiren bir konsey oluşturmaktır.

Vizyon: Katma değeri yüksek ve nitelikli ürünler üretebilen, rekabet potansiyeli yüksek, işsizliğin en aza indirgendiği, yaşam şartlarının maksimize edildiği, ekonomik refah düzeyine ulaşmış bir Silifke’nin yaratılmasına katkısı olan nicelik ve nitelik bakımından en etkili Sivil Toplum Örgütü olmaktır” Toplantı sonunda Başkan Nurettin Kaynar, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısı ile gazetecilerle birlikte pasta kesti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36