Silifke Kültür Haftası Başladı

Silifke Kültür Haftası Başladı

Silifke Kültür Haftası Başladı

Silifke Belediyesi tarafından 20-26 Mayıs tarihleri arasında bu yıl 43'üncüsü düzenlenen Uluslararası Silifke Kültür Haftasının resmi açılışı kortej yürüyüşü yapıldıktan sonra resmi bir törenle açıldı

Göksu Parkında düzenlenen tören kültür haftası çelenginin Atatürk Anıtına sunulmasının ardından Saygı Duruşu’nda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Ardından Silifke Gençlik stadı önünden yapılan kortej yürüyüşü ile devam etti. Atatürk Caddesi boyunca yürüyüş yapıp halkı selamlayan protokol üyeleri ve vatandaşlar, Göksu Parkı önündeki alana geldiler. Burada Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut günün anlam ve önemine yönelik konuşmasını yaptı. Ardından Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz bir konuşma yaptı. Son olarak ise Silifke Kaymakamı Konuşmasını yaptı. Konuşmaların ardından festivalin resmi açılışı için protokol üyeleri tarafından  yaş kütüğüne bröve çakılıp, Kültür Haftasının açılış kurdelesi kesildi.

 Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Mustafa Turgut konuşmasında, kültür haftasının ilk kez 1974 yılında Silifke müzik ve folklor festivali olarak kutlanmaya başlandığını, 1996 yılında ismi Silifke kültür haftası olarak değiştirildiğini söyledi.

Yaşanan terör olayları ve şehitlerin olması nedeniyle eğlence bölümü olan sanatçı konserlerini iptal ettiklerini vurgulayan Turgut, "Biz bu festivalin düzenlenmesinde toplumun tüm kesimleriyle nasıl bir festival düzenlenir diye istişare ettik. Ortak görüş kültür ve sanat ağırlıklı olmasıydı. Tabi festivalimizin alışılmış bir konsepti var. Bir hafta boyunca akşamları konserler olurdu. Ama bu sene bir değişiklik yaptık. Biliyorsunuz memleketimizin başında bir terör belası var. Her gün şehitlerimiz geliyor. Tabi biz günlük hayatımıza devam edeceğiz, moralimizi bozmayacağız ama bir taraftan da yüreğimiz yanıyor. O sebeple bu festivalde akşam konserlerini iptal ettik. Onun yerine tiyatro gösterilerini koyduk. Buda insanlarımızın tiyatroyu sevmesi için bir fırsat" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise, kültür haftasının düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiğini, şehitler nedeniyle de eğlence bölümü olan konserlerin iptal edilmesinin de çok iyi bir düşünce olduğunu belirterek belediye Başkanı Turgut ve ekibini konuya duyarlı yaklaşımlarından dolayı tebrik etti.Hizmet ederken hiçbir ilçeyi ayırt etmeksizin eşit mesafe de hizmet götürdüklerinin de altını çizen Başkan Kocamaz, “Bu anlamda Silifke içinde pek çok projemiz var, kimisi hayata geçirildi, kimisi hala proje aşamasında ama her ilçemiz bizim için eşittir ve bütün halkımız bu hizmetlere layıktır” dedi.

 

  Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir ise konuşmasında birlik beraberlik vurgusu yaparak, halkın büyük beğenisini kazandı.

Silifke Belediyesi tarafından Silifke'de bir hafta boyunca organize edilen etkinlikleri önemsediğinin altını çizen Kaymakam Cinbir, “Silifke çok önemli bir ilçedir. Bu anlamda geçmişi geleceğe taşımaktı önemli yeri olan bu haftayı sizler kadar bende önemsiyorum. Silifke’yi öncelikle Silifkeliler tanıyıp sonra Mersin’e sonra ülkemize sonra ise adına uygun bir şekilde yurtdışından gelen misafirlerimize tanıtmalıyız. Bu anlamda güzel bir imkan diye düşündüğüm festivalimiz hepimize hayırlı olsun. Bu etkinliklerin başta Silifkemize, Mersinimize, ülkemize iyilikler, güzellikler hayırlar getirmesini diliyorum. 1974 yılında 43 yıl önce bu etkinlik yapılırken bir araya gelinmiş, birlikte oturulmuş, birlikte düşünülmüş bütün kamu kurum ve kuruluşların, sivil toplum örgütlerinin destekleri, fikirleri, düşünceleri alınarak yıl yıl gerçekleştirilip bu yıla kadar getirilmiştir. Bu önemlidir. 43.sünü yapıyorsak eğer burada istişare olduğu için önem verildiği için buraya kadar getirilebilmiştir. Başta Silifke Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Taş Sempozyumunda görev alan hocalara ve mermer için sponsorluk görevini üstelenen Medmar Madencilik müdürü Ahmet Muhsin Bingöl’e Başkan Turgut tarafından teşekkür belgeleri sunuldu.

Ardından ise korteje katılan guruplar gösterilerini sundular. Tören, halk oyunları ve yöresel gösterin ardından tören sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79