Silifke Orköy’de kan değişimi yapıldı

Silifke’deki Defne Yağı ve Esans fabrikası Orköy kredisiyle kurulan tek fabrikadır.

Silifke Orköy’de kan değişimi yapıldı

Orköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Denetleme Kurulu Üyesi Ali Su, Silifke defne ve yağ fabrikası Türkiye’de Orköy kredisiyle kurulmuş ve işleyen tek fabrikadır” dedi.

KURULAN DİĞER  FABRİKALARIN TAMAMI İCRALIK OLUP KAPANMIŞTIR

Fabrikayla ilgili bilgi verin Dr.Ali Su Orköy kredisiyle kurulup Türkiye’de işletmesine devam edilen tek fabrika Silifke’deki Defne Yağı ve Esansı fabrikasıdır. Orköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Denetleme Kurulu Üyesi Ali Su, 1969 yılında kurulup, daha sonra borçları nedeniyle kayyum’a devredilen Orköy Defne Yağı ve esans fabrikası 1987 Aralık ayında seçimle Kayyum’dan Ali Su ve arkadaşları devraldı.

Atıl vaziyetteki fabrikayı Anadolu Üniversitesi Tıbbi Aromatik Bitkiler bölümü ve UNİDO (Birleşmiş Milletler Sanayi ve Kalkınma) dan teknik yardım alınarak 1989 Mart ayında çalışmaya başladı. Sermaya bulup üretime devam edemeyen fabrika Orköy yönetimi tarafından kiraya verildi” dedi.

Su açıklamasının devamında, “En son kiracı DEMAR şirketinin ortağının vefatı üzerine kira sözleşmesi sona eren fabrika Bakkalım şirketine 2+2 yıllığına kiraya verildi.

Kooperatifimizin borcu yoktur. Hatta bir miktar nakdi mevcuttur. Orköy kredisi ile kurulup faaliyetine devam eden tek fabrikadır. Diğer kurulan kooperatiflerin tamamı icralık olup batmışlardır.

Fabrikamızda Bakkalım yönetimi ve kooperatif yönetimi bir araya gelerek kira sözleşmesini imzalamıştır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79