Silifke Orman işletmeye iki yeni araç

Silifke Orman işletmeye iki yeni araç

Silifke Orman işletmeye iki yeni araç

 

Orman Genel Müdürlüğü tarafından Silifke Orman İşletme Müdürlüğü'ne  2018 model Trayler ile 30 Ton’luk kırıcılı Ekskavatör tahsis edildi.Orman Genel Müdürlüğü tarafından Silifke Orman İşletme Müdürlüğü için tahsis edilen araçların hizmete alınması dolayısıyla Çamdüzü Orman Deposunda  tören düzenlendi.

Düzenlenen törene Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Mersin Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, Silifke Orman İşletme Müdürü Hasan Aslan ve orman personeli katıldı.

Törende tahsis edilen iki yeni araç için kurban kesildi, Kur’an okundu.

Kaymakam Cinbir, ‘’ Silifke Orman İşletme Müdürlüğü’nün örnek olduğunu düşünüyorum’’

Törende konuşma yapan Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Silifke Orman İşletme Müdürlüğü bünyesine katılan iki yeni aracın, hayırlara vesile olmasını dileyerek ,konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı ,’’Orman Genel Müdürlüğünce DMO’dan satın alınarak Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’ne tahsis edilen ve hizmet ve ihtiyaç önceliği dikkate alınarak Silifke Orman İşletme Müdürlüğü’ne tahsis edilen 2018 model Trayler ile 30 Ton’luk kırıcılı Ekskavatör ilçemize hayırlı uğurlu olsun.

Silifke’nin bu makinelerle güçlenen ekibi, Silifke’de ormancılık faaliyetlerinde daha başarılı hizmetler yapacaklardır. Mersin’e gönderilen araçların Silifke’ye tahsisini yapan Orman Bölge Müdürümüze teşekkür ediyorum. Silifke Taşeli bölgesinin merkezidir. Her şey aslına rücu eder. Silifke geçmişte vilayet merkezidir. Mersin Orman Bölge Müdürümüzün de Silifke’yi öyle görmesi, Ormancılıkta Silifke’yi bölgenin merkezi olarak görmesi ve buradaki araç gereç ve ekipmanı güçlendirmesi, İşletme Müdürlüğümüzün hareket kabiliyetini arttırması çok önemli. Güçlenen ekipmanı, araç gereci ve personeliyle Silifke Orman İşletme Müdürlüğümüz, Mersin Orman Bölge Müdürlüğümüzün himayelerinde ve onların rehberliğinde Silifke’deki ormancılık faaliyetlerini yürütürken, bir taraftan da yine sosyal projelerle vatandaşlarımızın hizmetinde olmaya devam edecek. Silifke’de de Mersin genelinde olduğu gibi özellikle ağaçlandırma çalışmaları başarıyla devam ediyor. Silifke’nin örnek bir Orman İşletme Müdürlüğü olduğunu düşünüyorum. Orman İşletme Müdürümüzün tecrübesi ve vatandaş odaklı yaklaşımı buradaki ormancılık faaliyetlerinin başarıyla yürütülmesinin yanı sıra vatandaşlarımızla kurulan olumlu ve güzel işbirliği ile hem ormanları geliştirme hem ormanlardan yararlanma, bir işletme olarak karlılığı arttırma çalışmalarını yürütme, bununla birlikte de orköy gibi çalışmalarda vatandaşlarımızın yararlanmasını sağlama gibi güzelliği ve başarıyı sağlıyorlar. Bizde Silifke kaymakamı olarak bu güzelliklerin yanında olmaya, izlemeye, ve paylaşmaya devam edeceğiz. Bu araçların Silifke’ye getirilmesinde emeği geçen özellikle Tarım ve Orman Bakanımıza, Orman Genel Müdürümüze, Mersin Orman Bölge Müdürümüze ve herkese teşekkür ediyorum. Bu araçların güzelliklere vesile olmasını diliyorum.’’

Orman Bölge Müdürü Yılmaz,’’ Devletimiz, hükümetimiz güçlü, yatırımlarımıza ve üretmeye devam ediyoruz.’’

Mersin Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz da törende bir konuşma yaptı. Müdür Yılmaz yaptığı konuşmasında ,’’İş makinemiz Orman Genel Müdürlüğü tarafından bize gönderildi. Bizde Silifke’ye konuşlandırdık. Silifke’de memleketimiz için, milletimiz için, orman yangınları ile mücadele için hizmet edecek. Her türlü ormancılık faaliyetinde bu makineyi kullanacağız. Devletimiz, Hükümetimiz güçlü, yatırımlarımıza ve üretmeye devam ediyoruz. Ormancılık faaliyetleri noktasında yatırımlarımız her geçen gün artıyor. Dünya geneline baktığımızda Ormancılık faaliyetini arttıran ender ülkenin bir tanesi Türkiye’dir. Bizde mersin’de ağaçlandırma ve orman yangınlarına mücadele noktasında son derece başarılı faaliyetlere imza attık atmaya da devam ediyoruz. 2018 yılı yatırım programlarımızda da orman üretimi, sivil kültür, araç ikmal, ağaçlandırma ve erozyonla mücadele noktasında Mersin’de 120 milyon liralık bir yatırım yaptık. 2019 yılında da bu yatırım artarak devam edecektir.’’ ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36