Silifke OSB yönetimi, yatırımcılarla buluştu

Silifke Kaymakamı ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Cinbir, Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren ve arsa satın alan yatırımcılarla kahvaltıda bir araya geldi. Yatırımcıların birbirleriyle tanışarak, fikir alış verişinde bulundukları toplantıda OSB yönetiminin proje ve çalışmaları da anlatıldı.

Silifke OSB yönetimi, yatırımcılarla buluştu
Taşucu İskele Restaurant’ta düzenlenen kahvaltıya İlçe Kaymakamı Şevket Cinbir, Garnizon Komutanı Binbaşı Ali Özcan, Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, Mersin Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Müdürü Oğuz Kahraman, Emniyet Müdürü Levent İzmir, OSB Müdürü Ali Kıl, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar ve Organize Sanayi Bölgesinin yatırımcıları katıldı.
 
‘YATIRIMCILARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
 
Kahvaltı sonrası konuşan İlçe Kaymakamı ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Cinbir, birlik ve beraberliğin önemine değinerek, katılımlarından dolayı firma sahiplerine ve yöneticilerine teşekkür etti. Kaymakam Cinbir, Organize Sanayi Bölgesi’nde tamamlanan ve devam eden projelerden bahsederek, Organize Sanayi Bölgesi‘nde yapılan yatırımların maliyetlerini ve planlanan projelerin detaylarını dile getirdi.
 
Silifke Organize Sanayi Bölgesi’nin her geçen gün içine yeni müteşebbisleri katarak büyümesini sürdürdüğünü belirten Kaymakam Şevket Cinbir,“İnşallah kısa zamanda Silifke OSB’mizi prestijli bir bölge haline getireceğiz. Bu da birlik ve beraberlik içerişimde, daha çok emek vererek olacak. OSB bölgemizin tabiî ki eksiklikleri mevcut. Yönetim olarak bu eksikliklerimizi ve ihtiyaçlarımızı sizlerle fikir alış verişinde bulunarak çözeceğiz. Hep birlikte ilçemizin gelişmesini ve kalkınmasını sağlayacağız. İnşallah bundan sonra daha sık bir araya gelerek, birlik ve beraberliğimizi sağlamlaştıracağız” dedi.
OSB de çevre düzenlemesi konusunda çalışmalara hız vereceklerini fakat bundan önce fabrika sahiplerinin de kendi arazileri içinde çevre düzenlemelerini bir an önce tamamlamaları gerektiğini belirten Cinbir, OSB’nin giriş ve çıkış güzergâhlarında tabelaların düzenlenmesi ayrıca yolların bakımı konusunda gerekli notlarında alındığını kaydetti.
 
Silifke Organize Sanayi Bölgesine yapılacak olan idari binanın özellikleriyle ilgili yatırımcıları bilgilendiren Kaymakam Cinbir, idari binanın ardından OSB bölgesine kazandırılması gereken ve kalifiye öğrencilerin yetiştirileceği bir okul yapılmasınıda gündeme getirdi. OSB bünyesinde yapılacak mesleki bir okulun devlet tarafından desteklendiğini, bunun yanında fabrikaların ihtiyaç duyduğu deneyimli personellerinde buradan karşılanabileceğini ifade eden Kaymakam Cinbir, “Birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak bu okulumuzu yapabiliriz. Sizlerin eğitime ve ilçemize yaptığınız hizmetler, bizler için son derece önemli ve unutulmazdır. Katkılarınızdan dolayı bir kez daha teşekkür ediyor, böylesine güzel ve anlamlı toplantılarla sık sık bir araya geleceğimizi belirtmek istiyorum” dedi.
 
“ÇALIŞMALARIMIZI İSTİŞARE ORTAMINDA GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”
 
Akabinde mikrofonu devralan Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut ise tüm çalışmaların istişare içerisinde gerçekleştirildiğini, önceliklerinin yönetim olarak Organize Sanayi Bölgesinde kurumsallaştırma olduğunu ve bunda da başarılı olduklarını söyledi. Başkan Turgut, “Gerek OSB yönetimi olarak gerekse Silifke Belediyesi olarak yatırımcılarımızı önemsiyor ve sizlerle her daim fikir alış verişinde bulunmak istiyoruz. Fakat Silifke hepimizin… İlçemize yapacağımız bir hizmetten ve yatırımdan sadece kurumlar veya kişiler değil herkes sorumludur. Herkes yaşadığı ilçesini sahiplenmeli, gelişmesine ve kalkınmasına katkı sağlamalıdır. Bunun içinde Silifke’de bağış konusunu biraz gündeme getirmeli ve aşılamalıyız. Örnek verecek olursak Kayseri Büyükşehir Belediyesi bir etkinlik düzenliyor. Bütün yatırımcılar, odalar ve iş adamları yüksek mevlalarla bağışlarda bulunuyorlar. Fakat bizim ilçemizde böyle bir durum söz konusu olmuyor. Belediye olarak 4. köprüyü yapmayı planlıyoruz, oda kıt kanaat kendi imkânlarımızla olacak. Kişiler gelip geçici olmakla birlikte yapılan hizmetlerin yapıldığı kalıyor. Bunun için ilçemizin gelişmesine ve kalkınmasını hep birlikte sağlamalıyız. Bu hususta yatırımcılarımızdan, odalarımızdan ve iş adamlarımızdan destek istiyoruz” diye konuştu.
 
YATIRIMCILARDAN OSB YÖNETİMİNE TEŞEKKÜR
 
İlçe Kaymakamı Şevket Cinbir ve Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut’un konuşmalarının ardından, yatırımcıların fikirlerini alan ve sorularını yanıtlayan OSB yönetimi, böylesine verimli bir toplantının ardından, fabrika fabrika ziyaretler yaparak, yatırımcılarla birebir görüşeceklerini açıkladı. Yatırımcılarda ilk defa böylesine güzel bir toplantıda bir araya geldiklerini, kendilerinin fikir ve görüşlerini de alan OSB yönetimine teşekkür ederek, üzerlerine düşen bir sorumluluk olduğunda ellerini değil, gövdelerini taşın altına koymaya hazır olduklarını ifade ettiler.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36