Silifke Rotary Kulübü’nden Ressam Kundak’a plaket

Silifke Rotary Kulübü’nden Ressam Kundak’a plaket

Silifke Rotary Kulübü’nden Ressam Kundak’a plaket

  

 Silifke Rotary Kulübü her hafta Göksu Otelde gerçekleştirdiği toplantılarında ‘İlham Kaynağı Olalım" temalarıyla kentin sanatçı ve önderlik eden insanlarına plaket vermeye devem ediyor.

 

 HABER: ATİKE CEYLAN

Bu haftada Dünyaca Ünlü Silifke’nin yetiştirdiği kadınlardan birisi olan Ressam Nazan Kundak’ı ağırladı.

Silifke Rotary Kulübü tarafından düzenlenen etkinlikle öncelikle 8 Mart Emekçi Kadınlar günü’nü daha da anlamlandırmak için Ressam Kundak günün anlam ve önemine yönelik resim sergisi açtı.

 Serginin açılışı kulüp üyeleri ve Kulüp Başkanı Ahmet Muhsin Bingöl tarafından yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Ahmet Muhsin Bingöl derneğe yeni üye olması için önerilen Aytaç Yıldırım, Meltem Uğuz ve Medine Fırtına’nın üyeliklerini kendilerine sundular.

Ardından kulübün çalışmaları hakkında basına bilgi veren Başkan Muhsin Bingöl, “Derneğimiz bir gönüllülük derneğidir. Bir yıldır çok güzel işlere imza atmışız,  Okullara yapılan yardım ve yeniliklerden tutunda cezaevindeki çocuklara oyun odası oyuncaklar alımı gibi projelere de hayat vermişiz. İhtiyaç sahibi insanları bulup ihtiyaçlarını yine varlıklı insanların yardımlarını onlara ulaştırarak yapmışız. Bir nevi gönül köprüsü kurmuşuz.  Bizim amacımız burada para toplamak yada yardım kampanyası başlatmak değildir. Topluma faydalı işleri yapmaktır. Elimizden geldiği gücümüzün yettiği kadar durumu kötü olan ihtiyaç sahibi insanları bulup yardım yapma ihtiyacı içinde olan fakat doğru adresi bulamayan insanlara da köprü olup yardımcı olmuş oluyoruz. Böylelikle herkes bu durumdan memnun oluyor. Burada bir birliktelik oluşturduk, bir aile gibiyiz ve uyum içinde çalışıyoruz. O nedenle geçen yıl yaptığımız işlere dönüp bakınca iyi ki buradayım diyebiliyoruz. Allah izin verirse çalışmalarıma ara vermeden devam edeceğiz” dedi.

Öte yandan kentin sanatseverlerini ve gelecek nesillere örnek teşkil eden insanlardan her hafta birini ‘ilham Kaynağı Olalım temamızla ağırlıyoruz. Bu haftada küçük yaşlardan bu yana eğitimini alarak yapmış olduğu resimleri ile dünyaya ün salmış uluslar arası ressamımız Sayın Nazan Kundak hanımefendiyi ağırlamak istedik. Kendisi bizi kırmadı ve geldi. Temamız içinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olması nedeniyle kadın sanatçımızı ağırlamamızdan dolayı Nazan Hanımda bizlere günün anısına bir de sergi açtı. Bu nazik davranışı bizleri çok onurlandırdı. Kendisine Rotary Sanat plaketini sunmaktan mutluluk duyuyorum. Mesleği gelecek nesillere ışık olsun inşallah” dedi.

Böyle bir davete icabet edilmemesinin nezaketsizlik olarak değerlendiren Ressam Kundak ise, “Bir çok ödül aldım ama böyle anlamlı bir günde onur konuğu olmak beni ayrıca mutlu etti. Bu anlamda mesleği gelecek nesillere aktarmak gençlere örnek olarak beni bu ödüle layık görmeniz ayrıca bir onurdur. Uzun yıllar resim yaptım ve hala yapıyorum. Memleketim Silifke’ye aşık bir insanım ve yöremizin değerlerini, Atatürk’ü tabloma yansıtmak her zaman onur vermiştir. Yurt içi ve yurtdışında onlarca sergi açtım. Halada açmaya devam ediyorum. Bugün burada olmamı ve bu ödülü almamı düşünen ve veren kulüp üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

 Konuşmaların ardından çiçek ve plaket takdim edildi.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36