Silifke sokakları her geçen gün kalabalıklaşıyor

Silifke sokakları her geçen gün kalabalıklaşıyor

Silifke sokakları her geçen gün kalabalıklaşıyor


Mersin’in Silifke İlçesinde 15 Temmuz gecesinden Darbe girişiminin duyulduğu ilk andan itibaren sokakları terk etmeyen  Silifke halkının Demokrasi nöbeti her geçen gün daha kalabalık hale geliyor.
 HABER: ATİKE  CEYLAN

Göksu Parkında AK Parti Teşkilatı çadır kurarak demokrasi nöbetine katılanlara sıkma börek ayran ve tatlı ikram etti.

 Sabahın 06.00 ‘a kadar süren demokrasi nöbetinde gelen vatandaşlar yanlarında getirdikleri kilim ve battaniyelerle de nöbet için hazırlık yaptılar. Kalabalık demokrasi nöbetlerinin en ilginç kareleri ise ellerinde küçük çocuklarıyla gelen aileler oldu. Sıcağa ve kalabalığa aldırmadan bir elinde bayrak bir elinde çocuk alana inen Türk kadını sabahlara kadar sokakta nöbet tutuyor.

Alanda toplanan kalabalıkla birlikte Demokrasi şehitleri için bir dakikalık Saygı Duruşunda bulunulup, İstiklal Marşımız okundu ve ardından Demokrasi şehitleri için okunan Kuran-ı Kerim ile program devam etti.

 Kaymakam halka lokum dağıttı

Kızılay görevlileri ile birlikte Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir ve AK Pati Silifke İlçe Başkanı Mustafa Çetin, halka lokumları elleriyle ikram ettiler.

 Ardından bir konuşma yapan Kaymakam Cinbir:  “Milletimiz sokağa çıkmasaydı geçmiş darbeler gibi başarılı bir darbe olacaktı. Sizler sayesinde hiçbir darbeci bundan sonra darbe yapmaya niyetlenemeyecektir. Halkımızın bu cesur ve kahramanca tavrı karşısında inanıyorum ki artık darbeler dönemi ebediyen kapanmıştır. Sevgili Silifkeliler, bu demokrasi nöbetine göstermiş olduğunuz duyarlılıktan ve demokrasiye olan inancınızdan dolayı hepinizi ayrı ayrı sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Burada tabi en büyük pay demokrasi şehitlerimizin ve gazilerimizindir. Sizlerin huzurunda, bizlere bu demokrasi şölenini yaşatan şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Halkımızı meydanlara davet ederek, darbecilere karşı halkımızın güçlü bir darbe indirmesini sağlan başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza ve bu çağrıya duyarsız kalmayarak meydanları dolduran, bütün halkımızı ve siz Silifkelilere şükranlarımı sunuyorum. Demokrasiye sahip çıktığınız. Nöbetimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın yeter demesine kadar devam edecektir. Bütün milletimize bir kez daha geçmiş olsun diyor ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Yaklaşık 2 bin kişinin doldurduğu alanda gecenin geç saatlerine kadar dualar okundu, ilahiler söylendi, ve yerel sanatçı Remzi Kır tarafından türküler söylendi.

 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36