Silifke 'Tarım Günleri' düzenleyecek

Silifke’de 27-28-29 Nisan tarihlerinde "Tarım Günleri" düzenleyecek.

Silifke 'Tarım Günleri' düzenleyecek

Haber: Atike Ceylan Kaçar 

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir’in öncülüğünde, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası ile İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün işbirliğiyle 27-28-29 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanan  “Tarım Günleri’ toplantısı gerçekleştirildi. 

Taşucu İskele restaurantt düzenlenen yemekli toplantıya,  Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar ve yönetim kurulu üyeleri,   Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut,  İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Süngü, ilçede ziraatçılar, çiftçiler katıldı.

Toplantı; Tarım fuarı konusunda yardımcı olacak olan ve tarım fuarcılığı konusunda kendini kanıtlamış olan Toprakana Tarımcılık Şirket Sahibi Hakan Özgen’in küçük sunumuyla başladı.

SİLİFKEYİ HAT ETTİĞİ YERE GETİRMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK

Marka kent Silifke için el ele diyerek heyecanını belirterek konuşmasına başlayan Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, “Bu yıl tarım fuarları listesinde geç kalmamızdan dolayı yerimizi alamadık bu nedenle tarım günleri adı altında fuarımızı 27-28-29 Nisan tarihinde düzenleyeceğiz. Bu anlamda birlik olmalıyız. Biliyorsunuz ki geçmişte yaptık başardık, yine başarabiliriz. Bunun için 60 stantlık bir fuar merkezi açmayı planlıyoruz ve karnaval havasında bir açılış gerçekleştireceğiz.  Şuana kadar 16 firmaya stant verdik. Başta dünyaca ünlü çileğimiz olmak üzere ilçemizde yetişen ürünleri Türkiye’deki tarımsal sektörlerin de katılımıyla en iyi şekilde tanıtmak istiyoruz. Hepinizin bu stantları çalıştığı firmaların buraya katılmasını sağlamasını istiyorum. Eğer ki katılmazlarsa bu stantlara kendimizi yer almasını istiyoruz. Mutlaka bu tarım günlerini doldurup tüm Türkiye ‘ye hatta dünyaya başarabildiğimizi göstermeliyiz” dedi

SİLİFKE BİR ÜLKEDEN DAHA ÇOK ZENGİNLİĞE SAHİP

Silifke-Karaman, çalışmaları devam eden Mersin-Antalya ile yapılması planlanan Çeşmeli-Taşucu otoyolunun yapılmasıyla, Seka limanının bir konteynır limanı haline gelmesiyle ilçenin turizminin, sanayisinin gelişmesinin yanında tarımda da önemli kalkınmalar sağlayacağının altını çizerek konuşmasına başlayan Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir ise; “Silifke, İç Anadolu’nun Akdeniz’e açılan bir kapısı olduğu gibi aynı zamanda Akdeniz’i ısıtan bir güneştir. Dolayısıyla güzel ilçemiz bu potansiyelde bir ilçedir. Silifke’nin güzelliklerini ve özelliklerini saymaya başladığımızda Türkiye’nin birçok ilinden daha çok özelliğe sahip olduğunu görüyoruz. Hatta daha da ayrıntıya girersek Silifke’nin güzelliklerinin çoğu ülkede bile olmadığını söyleyebiliriz.

HAYDİ BİSMİLLAH..

 EMITT Fuarında yakaladıkları en iyi çıkış yapan stant ödülünün kendilerine bir heyecan kattığını belirterek sözlerine  devam eden Kaymakam Cinbir, “Silifke dediğimiz zaman tarım, turizm ve sanayi akla geliyor. İlçemiz bu alanlarda her geçen gün kendini geliştiriyor ve adını dünyaya duyuruyor. Bu yılki yapacağımız ‘Tarım Günleri’ nde tarım alanında ilçemizde faaliyet gösteren çiftçilerimizin ve firmaların ürünlerini bir araya toplayarak hem sergilemiş hem de tanıtmış olacağız. Ayrıca burada üretilen ürünlerimizin hem bölgede hem ülkede hem de dünyada hissedilmesini sağlayacağız.  Tarım günlerinin yapılmasında en büyük amaç, ürünlerimizi tanıtmanın yanı sıra pazar bulmak olduğunu da düşünmeliyiz. Tarım günlerinde Silifke’nin sesini duyurması ve Silifke’nin dışına taşınması yaygınlaştırılması için hep birlikte güç oluşturacağız. Öncelikle bizler Silifke’nin potansiyelinin farkına varalım ki daha çok sahip çıkıp, hak ettiğimiz değeri görme konusunda güç birliği yapalım.Bir elin nesi var iki elin sesi var” diyelim ve burada yapılacak olan fuar kapsamındaki tarım günlerinin hakkını verelim. Bu bize bir yol haritası olacaktır. Gelecek yıl için, daha iyi nasıl yapılır daha iyiye nasıl ulaşılır böylelikle görmüşte olacağız. Sizlere diyorum ki hep birlikte Silifke’ye sahip çıkalım. Haydi Bismillah diyelim O zaman.” Dedi.

SİLİFKELİ EKMEĞİNİ TARIMDAN KAZANIYOR

Belediye Başkanı Mustafa Turgut ise, 2 bin 693 metrekarelik bir toprağa sahip Silifke’nin dörtte birinin tarım alanı olduğunu belirterek, “İlçemizde ne kadar turizm ve sanayi olsa da, tarımdan ekmeğimizi kazanıyoruz. Bende sizler kadar bu proje karşısında heyecanlandım. Bu bir birlik göstergesi olacak. Silifkeli isterse her şeyi başarabileceğini göstermiş olacak.  Ben şuan inanıyorum ki nasıl başlarsak öyle gider. Yakaladığımız bu heyecanı bırakmadan eyleme dönüştürüp, hedefimize ulaşma yolunda el ele, gönül gönüle olmalıyız. Bu anlamda gerek şahsım gerekse belediye başkanı olarak üzerimize düşüne yapacağız. Bu yıl için en uygun alan olan Kapalı Pazar yerinde böyle bir etkinlik yapılabileceğini önerildi. Gelecek yıl kapsamını arttırıp yeni bir fuar alanı için çalışmalarımızı yapabiliriz. Bu işin siyaseti yok hepimiz el el verelim. “ dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79