Silifke’de 15 Temmuz Sergisi açıldı

Silifke’de 15 Temmuz Sergisi açıldı

Silifke’de 15 Temmuz Sergisi açıldı

 

Silifke kaymakamlığınca Silifke Halk Eğitim Merkezi'nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü yıldönümü etkinlikleri kapsamında fotoğraf sergisi açıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında düzenlenen serginin açılışına Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan ve katılımcılar tarafından  serginin sonunda  Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir  konuşma yaptı. Kaymakam Cinbir,’’ Temmuz'da yaşadığımız Türk Demokrasisine ve Milli iradeye karşı yapılmaya çalışılan hain darbe girişimi, Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde, kahraman milletimiz tarafından bertaraf edilmiştir. Bu sergi, 15 Temmuz darbe girişiminin unutulmasına, unutturulmasına ve bu ihanetin üzerinin örtülmesine izin verilmemesi adına ülkemiz genelinde, ve Silifke'de, himayete karşı milletimizin direnişini temsilen seçilen fotoğrafların yer aldığı, Kaymakamlığımız koordinesinde hazırlanan özel bir sergidir.”  diyerek  konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi ,''15 Temmuz 2016 tarihinde FETO/PDY tarafından Türk Demokrasisine ve Milli İradeye Karşı  teşebbüs edilen hain darbe girişimi, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde kahraman milletimiz tarafından bertaraf edilmiştir. Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan 15 Temmuz günü, 2429 Sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunda 25.10.2016 tarihinde yapılan değişiklikle Demokrasi ve Milli Birlik Günü ilan edilmiştir. 15 Temmuz darbe girişiminin unutulmasına, unutturulmasına ve bu ihanetin üzerinin örtülmesine izin verilmemesi adına; direnişin sembol mekanlarında yapılması planlanan 15 Temmuz Anma Etkinlikleri bu yıl da Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde  gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda;15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri ile ilgili Kaymakamlığımız  koordinesinde hazırlanan etkinlik programına gerekli ilgi ve hassasiyetin gösterilmesi, üst seviyede katılımın sağlanması hususunda gereğini arz ve rica ederim.'' Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36