SİLİFKE’DE 19 MAYIS KUTLANDI

Bu yıl 98.’si kutlanan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Mersin’in Silifke İlçesinde düzenlenen törenle kutlandı.

SİLİFKE’DE 19 MAYIS KUTLANDI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlandı

 

Bu yıl 98.’si kutlanan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı,  Mersin’in Silifke İlçesinde düzenlenen törenle kutlandı.

 

Silifke Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ile başlayan tören,  Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

 

Törene Mersin Vali Yardımcısı  Halil Karbuz,  Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Garnizon Komutanı Teğmen Veli Canlı, Silifke Emniyet Müdürü Murat Esertürk,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin yanı sıra, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çelenk sunumunun ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi, günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yaptı,

Müdür Çiftçi konuşmasında, Türk gençliğinin ülkesine ve yarınlarına sahip çıkmasını gerektiğinin altını çizerken, aynı zamanda Atatürk ve silah arkadaşlarının verdiği mücadelelerden bahsederek yarınların gençlere emanet edildiğini bir kez daha hatırlattı.

 

Müdür Çifti, “ Cumhuriyet’in Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu cennet vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Gençlerimizin bayramını tebrik ederim” dedi.

 

Müdür Çiftçi’nin konuşmasının ardından ilçe genelinde ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlenen resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Mersin Vali Yardımcısı Halil Karbuz, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut ve Garnizon Komutanı Teğmen Veli Canlı tarafından verildi.

Gençlerin kortej geçişi bando takımı eşliğinde yapılırken, kortej geçişini halk ayakta selamlayarak alkışladı. Tören Silifke Atatürk mesleki ve teknik Anadolu lisesi öğrencilerinin oynadığı Halkoyunları gösterisiyle sona erdi.  



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36