Silifke’de Atış Yarışması Şenlik Havasında Geçti

44. Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali etkinlikleri içerisinde, Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü tarafından atış yarışmaları yapıldı. Düzenlenen yarışmada atıcılar kıyasıya yarıştı.

Silifke’de Atış Yarışması Şenlik Havasında Geçti

 

 ÖZEL HABER: ATİKE CEYLAN

 

44. Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali etkinlikleri içerisinde, Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü tarafından atış yarışmaları yapıldı. Düzenlenen yarışmada atıcılar kıyasıya yarıştı.

Yarışma bu kez Silifke ilçe sınırları içinde yapıldı. Yarışmaya 4 kategoriden yaklaşık 200 atıcı katıldı.

Bunun yanı sıra kulübün bünyesine yeni eklenen okçuluk yarışması da yoğun talep gördü.

Yarışma ilk önce okçu sporcularının yarışması ile başladı, ardından tek kurşun erkekler, tek kurşun kadınlar, amatör trap atışı ve profesyonel trap atışı ile son buldu. Günün sonunda Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut’ta ilk kez atışını yapacağı trap atışı ve ok atışı yaparak yarışmaya renk kattı.

Öte yandan sporun centilmence geçmesi nedeniyle havaya atılan şapkalara hep birlikte ateş edilerek dostluk vurgulandı. Avcılığın ciddi bir spor olduğuna ve avcıların doğayı sevip koruduğuna da dikkat çekilen yarışmanın sonunda atış alanındaki boş fişekler ve çöpler yarışmada dereceye girenler tarafından toplandı.

 

Silifke Avcılık Ve Atıcılık Spor Kulübü Başkanı Süleyman Uğur, , “Bugün yeniden bir atış yarışması düzenledik. Bu atış yarışması Silifke belediyesinin düzenlediği uluslar arası müzik ve folklor festivali kültür haftası etkinlikleri içindeydi. Yarışma, profesyonel trap, amatör trap, kadınlar tek kurşun, erkekler tek kurşun olmak üzere beş kategoride yapıldı. Bunun yanında okçuluk yarışması da gerçekleşti. Okçuluğu geçen yılda yaptık zayıf geçmişti, bu yıl düzenlediğimiz yarışma daha güzel oldu. Silifke’ye de okçuluk sporu yerleşti zannediyorum. Ayrıca okçuluk ekibi Silifke festivalinde yürüyüş kortejinde yer aldı. Çok ilgi gördü. Atış yarışmalarımız yine devam edecek katılım ve ilgi yoğun, talep yoğun, her ay yarışma düzenlemiş olsak bile katılacak olanlar var ama tabii ki her ay yarışma düzenlemek mümkün olmuyor. Mevsim dolayısıyla sıcaklık yükseldiğinden, güz döneminde yeniden bir düzenleme yapılabilir. Yarışmacı arkadaşlara katılımlarından dolayı teşekkür ederim. Kazasız belasız çok güzel bir yarışma gerçekleşti. Ayrıca yarışmaya ailece katılanlar var. Kaçar ailesi, Dölek ailesi ayrıca Aydın ailesi. Bu ailelerin her birisi de ödül almışlardır. Ödül alan yarışmacılar başta olmak üzere tüm yarışmacıları ayrı ayrı tebrik ederim. Herkese teşekkür ederim” dedi.

Başkan Uğur ayrıca atış alanındaki eksiklerin tamamlanması için sporseverlerden ve büyükşehir belediye başkanı Burhanettin Kocamaz ve Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut’tan yardım beklediklerinin altını çizdi.

Yarışmalarda dereceye girenlerin isimleri ise şöyle,

Erkekler Tek Kurşun Atış Yarışması

Birinci Yılmaz Aydın, ikinci Adem Kulakçı, üçüncü Utku Saygılı oldu.

Kadınlar Tek Kurşun Atış Yarışmasında birinci Ayşe Aydın, ikinci Ülkü Çevik, üçüncü Meryem Garipoğlu oldu.

Amatör Trap Atış Yarışmasında birinci Hakan Ünüvar, ikinci Mehmet Akış, üçüncü, Cavit Çağır olurken,

Profesyonel Trap Atış Yarışmasında birinci Burhan Parlatan, ikinci Erdal Dölek ve üçüncü Uğur Kaçar oldu.

Okçuluk Atış Yarışmasında ise birinci Erdal Dölek, ikinci Mahmut Nacar ve üçüncü Mustafa Berk Esmer ödüle layık görüldü.

Yarışmaya bu yıl karı-koca olarak yarışan rakiplerin yer alması ayrıca yarışmaya renk kattı. Aynı aileden dereceye girerek ödül alan Dölek ve Aydın aileleri gösterdikleri başarılar ile yarışmaya damgasını vurdu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36