Silifke’de Bayramlaşma törenine yoğun katılım

Silifke’de Bayramlaşma törenine yoğun katılım

Silifke’de Bayramlaşma törenine yoğun katılım

 

Silifke Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen bayramlaşma törenine Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Belediye Başkan Vekili Osman Şen, Başsavcı Vekili Halil Ödemiş, Daire Amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Oda Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları, MHP Mersin Milletvekili Aday adayı Kürşad Türker Ercan, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

 

Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen bayramlaşma programı sonrası İlçe Protokolü sırasıyla Huzurevi, İtfaiye Grup Amirliği, Silifke Devlet Hastanesi, Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı,  Taşucu Komando Birliği ile İlçe Emniyet Müdürlüğü Polis Merkezini ziyaret ettiler. Yapılan ziyaretlerde yaşlılarla, itfaiyecilerle, polis ve askerlerle sohbet eden Kaymakam Şevket Cinbir herkesin bayramını kutladılar.

 

Ramazan bayramına kavuş olmaktan dolayı yüce rabbimize şükrediyoruz diyen Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, “Sosyal yardımlaşma ve dayanışma duygularının geliştiği, insanlar arasındaki kırgınlık ve dargınlıkların yerini barış ve hoşgörüye bıraktığı, birlik ve beraberliğimizin devamı için önemi büyük bir Ramazan Bayramına daha kavuşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar insanları birbirlerine yakınlaştıran, aynı düşünce ve duygularda buluşturan, günlük kaygı ve sıkıntılardan uzaklaştıran, topluma umut veren, birlik ve beraberliği sağlayan özel günlerdir” dedi.

 

Cinbir, “Kaymakamlığımızca İlçe merkezinde ve çeşitli mahallelerimizde organize edilen iftar sofralarında her kesimden vatandaşlarımız ile buluşularak; devlet -vatandaş ilişkilerinin geliştirilmesi, birlik ve beraberliğimizin pekiştirilmesi, komşuluk ilişkilerinin güçlendirilmesi, toplumda sosyal yardımlaşma ve dayanışma anlayışının artırılması,bizi biz yapan değerlerimizin bir kez daha hatırlatılması,toplumda farkındalık ve sosyal sorumluluk bilincinin oluşturulmasına yönelik çalışmalar sürdürmüştür. Bu güzel çalışmalara katkıda bulunan her kurum, kuruluş ve kişiye gösterdikleri sosyal sorumluluk anlayışından dolayı teşekkür ediyor, bu kardeşlik ve güzel komşuluk anlayışının yıl boyunca devamını diliyorum” dedi.

 

‘Ramazan ayı boyunca İlçemizde; Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızın imkanları ile vatandaşlarımıza ulaştırılan yardımlar, gerekse  odalar, vakıflar, dernekler, hayırsever vatandaşlar tarafından sağlanan imkânlarla yoksul vatandaşlarımızın sıkıntıları giderilmeye çalışılarak Silifke’de toplumumuzda güzel bir yardımlaşma ve dayanışma örneği sergilenmiştir’ diyen Kaymakam Cinbir, “Silifke yüce yaratıcının çok özel, jest yaptığı her şeyinin var olduğu bütün zenginliklerin bir arada bulunduğu bir yerleşim yeridir. Silifke’de aç kalmak açıkta kalmak zor. Her toplumda olduğu gibi Silifke’de yaşayanlar arasında da ihtiyaç duyan insanlarımız, yaşlılarımız, engellilerimiz var. Silifke’de evde bakım ihtiyacı olan 848 insan var. 848 ağır özürlü vatandaşlarımıza akrabaları, annesi, kızı, oğlu tarafından evde bakılıyor. Kendi kendilerine zaruri ihtiyaçlarını karşılayamayan vatandaşlarımız bunlar. Bu vatandaşlarımızın bakımını üstlenen kişilere ayda Bin 80 lira devletimiz tarafından bakım yardımı sağlanıyor. Buda ciddi bir yardımdır. Yılda 10 Milyon liraya yakın bir para yapar. Silifke’de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından yararlanan insanlarımıza bir yıl içerisinde sağladığımız imkan 35 Milyon civarındadır. Bunun 23 Milyonu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile organize edilen yardımlardır. 10 Milyon’u evde bakım ücreti olarak ödenen yardımlardır. Eşi olmayan kadınlarımıza, okuyan çocuklara, askerdeki gençlerin ailesine, öksüz ve yetimlerimize, dul bayanlara yapılan yardımlarımız vardır. Dolayısı ile belki çok hissetmesek de aslında bu kadar zengin olarak görülen Silifke’de çok ciddi manada sosyal yardım ve hizmete ihtiyacı olan vatandaşımız var demektir. Eğer sokaklarda mağdur görülen insanlarla karşılaşmıyorsak bunda sosyal hizmet imkanları, hem de vatandaşlarımızın, derneklerimizin, vakıflarımızın sağladığı yardımların etkisi ve faydası vardır. Farklılıklarımızı zenginlik olarak görüp, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine vesile olması temennisiyle ;başta Aziz Şehitlerimizin bizlere emaneti olan Şehit aileleri ve Kahraman Gazilerimiz olmak üzere herkesin Ramazan Bayramını kutluyor, daha çok güzelliklerin paylaşıldığı, gözyaşı ve açlığın olmadığı, barış ve sevginin hakim olduğu bir dünyada sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimle sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

Ardından Bayramlaşma törenine katılan siyasi parti temsilcileri, Silifke Ticaret Odası Başkanı Nurettin Kaynar, MHP Mersin Milletvekili Adayı Kürşad Türker Ercan, Türkiye Muhtarlar Federasyonu Silifke Temsilcisi Muhtar Remzi Kır birer konuşma yaparak iyi dileklerini dile getirdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36