Silifke’de dolu cam seraları vurdu

Silifke’de dolu cam seraları vurdu

Silifke’de dolu cam seraları vurdu

 

 

Mersin'in Silifke ilçesinde bugün sabah saatlerinde etkili olan dolu ve şiddetli yağmur, cam seraları kırıp ürünlere zarar verdi, kent merkezi içinde zemin katta bulunan bazı evleri lağım suyu basarken bazılarını da yağmur suyu bastı. Araçlar zaman zaman su birikintilerinin içinde kalarak zor anlar yaşandı.

  

HABER: ATİKE CEYLAN 

Meteorolojinin dün geceden bu yana uyarılarda bulunduğu şiddetli yağmur ve dolu Silifke’de zarara yol açtı.  Silifke ilçe merkezinde etkili olan sağanak günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Rögarlar taştı, bazı evleri lağım suyu bastı bazılarını da yağmur suyu, yollarda su birikintileri oluştu, trafik akışında ise aksamalar meydana geldi.

Kent merkezi içinde bulunan Saray Mahallesi'ndeki Atatürk Evi önünde yağmur suyu birikintisi oluştu ve bazı araçlar mahsur kaldı. Aynı mahalle de bulunan evlerin içinden ise vatandaşlar çıkamadı. Belediye ekipleri ise suyun tahliye edilmesine yönelik çalışma başlattı.

 

Öte yandan Silifke’nin Yeşilovacık ve Işıklı mahallelerinde bugün sabah saat 04,00 sularında yaklaşık 35 dakika etkili olan ceviz büyüklüğündeki dolu cam seraları yere indirdi. Dolunun etkil ve rüzgarla birlikte yağması sonucu seralarda bulunan salatalıklar büyük ölçüde zarar görürken bazı seralarda kullanılmayacak hale geldi.

 

 Yaklaşık 100 seranın yaşanan dolu yağışından zarar gördüğünü belirten salatalık üreticisi Ali Aslan, “Sadece benim 4 dönümlük seramda 180 bin lira zarar var. Şuan içinde bulunduğumuz

Seraya bakın yukarı baksanız cam kalmadı sebzeye baksanız darbe almadık yare kalmadı. Bu yıl fidelerin yanlış gelmesinden dolayı bir darbe yemiştik buda ikinci darbe oldu. Bu yıl aç kaldık. Allah bundan beterinden korusun” dedi.

 

Serası zarar gören köylüler Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı Silifke İlçe Müdürlüğü Müdürü Yusuf Gün ve ekiplerine tek tek seraları gezdirip zarar tespiti için yardımcı oluyorlar. Seralarda ne kadar zarar olduğu yapılan tespitin ardından ortaya çıkacağı belirtildi.

 Üreticiler, çok mağdur olduklarını bu nedenle devletten yardım beklediklerinin altını çizerken, “Şimdi bize tarım sigortası neden yaptırmadınız diye soracaklar ama sigorta hepsini kapsamıyor, dolusu rüzgarı, güneşi hepsine ayrı ayrı sigorta istiyorlar. Bir çoğumuzun ekip diktiği tarlalarda verasetli olduğu için zaten yapamıyor bu nedenle mağduruz. Yardım bekliyoruz” diye konuştular.

 











https://www.facebook.com/AkdenizHaberler/
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36