Silifke’de Dolu, Sera ve Bahçelere Zarar Verdi

Silifke’de Dolu, Sera ve Bahçelere Zarar Verdi

Silifke’de Dolu, Sera ve Bahçelere Zarar Verdi

  Silifke’de Dolu, Sera ve Bahçelere Zarar Verdi

 HABER: ATİKE CEYLAN

Silifke’de dolu yağışı çiftçilere zarar verdi. Seralar, badem ağaçlarının çiçekleri, bakla ve açık alanda yetiştirilen çilek tarlaları zarar gördü.

Silifke ilçesine bağlı, Taşucu, Kum, Kurtuluş, Sökün, Yeşil Ovacık, Akdere, Işıklı, Bahçe köyü, Atayurt, Arkum mahallelerinde yağan dolu badem ağaçlarının çiçeklerine, bakla, seralara ve açıkta yetiştirilen çiçek bahçelerine zarar verdiği öğrenildi.

Bu arada, İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri, bütün yerleşim birimlerini tek tek gezerek sera ve bahçelerde oluşan hasarı tespit etmeye başladı.

 ÖNCE FIRTINA SONRA DOLU VURDU

Burunucu Mahalle Muhtarı Ali Şahin yaptığı açıklamada, “12 dönüm arazimde çilek yetiştiriyordum. Zararımız büyük. Tarlamı önce fırtına vurdu sonra ise dolu Allah bundan beterinden korusun. Hepimize geçmiş olsun” dedi.

Dolu yağışı ile birlikte ortaya çıkan fırtına ise dev  ağaçları kökünden söktü.

 Ayrıca Narlıkuyu mevkii Avanos sitesi önünde bulunan bazı araçlar yağmur suyu içinde kalırken, Silifke Pazarkaşı mahallesinde bir evi lağım suyu bastı. Tuvaletten geri püsküren lağım suyu ev halkına zor saatler geçirtti..

 

 






 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36