Silifke’de Engelliler Haftası kutlandı

Silifke’de Engelliler Haftası kutlandı

Silifke’de Engelliler Haftası kutlandı

  

 Silifke Kaymakamlığı himayesinde düzenlenen Engelliler Haftası Programı Silifke Halk Eğitim Merkezi salonunda gerçekleştirildi.

Saygı Duruşu bulunulup ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programı Silifke Özel Eğitim Uygulama Okulu Aile Birliği Başkanı Fatma Ateş’in konuşması ile başladı. 

Ateş konuşmasında “Biz bizleri anladık. Çocuklarımızın engelini kabul ettik ve gönüllerimizde onlara bir engel koymadık. Engelli ne elde, ne dilde nede gönüldedir. Asıl engel düşüncelerdedir. Bizi yaşadığımız sıkıntılar üzmüyor. Çevredeki insanların bakışları, sözleri, tavırları üzüyor ama ben engelli çocuğumla çok mutluyum. Engelli insanlarımıza, engelli çocuklarımıza sahip çıktığı için ve iki yıldır Silifke’de böyle bir etkinlik düzenlediği için Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir’e teşekkür ederim” dedi.

 

‘’Sadece engelliler gününde değil her zaman yanlarında olmalıyız.‘’

 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir yaptı. Kaymakam Cinbir yaptığı konuşmasında, "Bu özel ve güzel insanların her zaman yanında olalım. Sadece engelliler gününde değil her zaman yanlarında olmalıyız. Bu özel ve güzel insanların önlerindeki engelleri hep beraber kaldıralım. El birliği, gönül birliği yapalım. Engellilerimizden rahatsız olmayalım. Onların da aramızda olduğunun bir kez daha fark edelim. Engel nerededir, kimdedir cevabını bulduğumuzda bizler tarafından konulmuş engellerin kalkmış olduğunu görürüz. Bu güzel etkinliğe katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

 


Program,  öğrencilerin müzikli dans gösterileriyle, şiirler okuması ve şarkı söylemeleriyle sona erdi.

Engelliler Haftası boyunca Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde Şehit Ragıp Köse öğrencisi Rabia Erden’in hazırlamış olduğu resim sergisi yapıldı. Silifke Anıt meydanında Silifke Belediyesi Başkanlığı işbirliği ile Engelliler Derneği el sanatları hünerlerini sergilediler.

Engelliler haftası kutlama programına Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Köklü, Silifke Belediye Başkanı Vekili Ali Usca, Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi, Silifke Engelliler Derneği Başkanı Nurettin Ateş, Silifke Müftüsü Mehmet Atlı,  daire müdürleri, Silifke’de bulunan rehabilitasyon merkezlerinin öğretmen, öğrencileri ve engelli vatandaşların aileleri katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36