Silifke’de Festival sanatçıları belli oldu

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut 10-15 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan Uluslararası Müzik ve Folklor Festivali etkinlikleri içerisinde, 10 Mayıs Perşembe Manuş Baba, 11 Mayıs Cuma Onur Akın, 12 Mayıs Cumartesi Işın Karaca, 13 Mayıs Pazar Engelliler Derneği Korosu,14 Mayıs Pazartesi Rubato ve 15 Mayıs Salı Mor ve Ötesi gibi ünlü sanatçıları konuk edeceklerini belirtti.

Silifke’de Festival sanatçıları belli oldu

Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda Silifke’de kültür coşkusunun en iyi şekilde yaşanacağını ifade eden Başkan Mustafa Turgut, “Her yıl kutladığımız ve geleneksel hale getirdiğimiz 45. Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivalimiz, bu yılda halkımıza açık ve ücretsiz olacaktır.

Bir Yörük yurdu olan Silifke'mizde 1974 yılından beri kültür değerlerimizi yaşatmak, canlı tutmak ve bunu yurt içinden ve yurt dışından gelen insanlara tanıtmak için festivaller yapıyoruz. 1974 yılında Müzik ve Folklor Festivali olarak başlayan ve 45 yıldır başarılı bir şekilde kutladığımız festivalimizi bu yılda gerçekleştirecek olmanın heyecanını ve coşkusunu yaşamaktayız.

Göreve geldiğimiz andan itibaren sanatın, kültürün, sporun ve barışın kenti olma yolunda başarılı hizmetler gerçekleştirdik. Bu hedefte ve yolumuzda her geçen gün şevkle, heyecanla ve gururla yürümeye devam edeceğiz. Yaklaşık 3000 yıllık tarihe ve eşsiz güzelliklere sahip olan Silifke’mize en iyi hizmetleri sunmak, benim ve mesai arkadaşlarım için büyük bir onur olmaya devam edecektir” dedi.

TÜM BELDELERDE HALK DANSLARI TOPLULUKLARI GÖSTERİ YAPACAK

45. Uluslararası Müzik ve Folklor Festivaline Türkiye’nin farklı illerinden ve yurt dışından çok sayıda Halk Dansları Topluluklarının katılacağını açıklamalarına ekleyen Başkan Mustafa Turgut, ‘Sırbistan, Hindistan, Litvanya, Endonezya, Ukrayna, Romanya, KKTC, Bergama, Artvin/Arhavi, Gaziantep ve Mezitli gibi Halk Dansları Toplulukları festivalimizde gösteri sunacaklar.

Yine festival etkinliklerimiz içerisinde Ses Yarışması (Silifke Türküleri Temalı), Batırık Yarışması, Fotoğraf Yarışması, Atıcılık Yarışması, Satranç Turnuvası, Kort Tenis Turnuvası, Bisiklet Kriteryumu gibi etkinliklerde yapılacaktır. Kültür Haftamızın kentimize ve halkımıza hayırlı olmasını diler, bütün vatandaşlarımıza en içten sevgi ve saygılarımı sunarım’dedi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79