Silifke’de Kadına şiddette gösteriyle dikkat çekildi

Silifke’de Kadına şiddette gösteriyle dikkat çekildi

Silifke’de Kadına şiddette gösteriyle dikkat çekildi

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Silifke Kadın Kolları Başkanlığı tarafından, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle, bir basın açıklaması düzenlendi.

Göksu Aile Çay Bahçesinde bir araya gelen kadınları Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut’ta yalnız bırakmadı. Ayrıca etkinlik kapsamında Duvarsız Sanat Tiyatrosu ekibi tarafından kadına şiddete yönelik sunulan gösteri büyük bir ilgi gördü.

Kadına yönelik yapılan şiddeti nefretle kınadığını belirterek basın açıklamasını okuyan CHP Silifke Kadın Kolları Başkanı Şerife Yörükçü, “Şiddetsiz bir medeniyet hayal ediyoruz. Geçen 25 Kasım’dan bu yana bu topraklarda kadına yönelik şiddet yine artarak devam etti. Kadınlar her gün şiddete, tacize ya da tecavüze uğruyor. Şiddet o kadar arttı ki artık medyada sıradan vaka gibi yer buluyor. Her sosyal kültürel çevreden ünlü ya da ünsüz toplumun her kesimine kadına yönelik şiddette tanıklık ediyoruz.

2018’in ilk 9 ayında 183 kadın ve 10 çocuk öldürüldü. 50 Kadına tecavüz edildi. 162 kadın tacize uğradı. 375 kadına zorla içeriği yaptırıldı. 279 kız çocuğu cinsel istismara maruz kaldı. 316 kadın yaralandı. Bunlar sadece medyaya yansıyanlar.

Tacizler evde, sokakta, belediye otobüsünde yaşandı. Yani kadınlar hiçbir yerde güvende değil. Kadınların büyük bir bölümü kocaları veya sevgilileri tarafından öldürüldü. Dile getirmekten daha utanç duyduğumuz bu olayların hepsi bu yıl bizim ülkemizde yaşandı. 2018’de de erkek sevgisi kadını öldürdü. Kadınları yok sayan onun emeği ve bedeni üzerinden hak iddia eden bu zihniyete karşı bulunduğumuz her noktada kadın olmanın ortak paydasında örgütlenerek ve dayanışma ilişkilerimizi güçlendirerek mücadele edeceğiz” dedi.

CHP’li Yörükçü, özellikle kadına yönelik şiddet suçu işleyen kişilerin hukuk önünde ağır cezalar alması gerektiğini dile getirerek, kadına yönelik şiddet ile ilgili eğitimin önemine işaret etti. Basın açıklamasının ardından Özgecan Aslan Parkı’na geçen kadınlar, burada fenerler uçurtarak Özgecan anısına karanfiller bıraktılar.

 

 





 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79