Silifke’de Öğretmenler Günü Törenlerle Kutlandı

Silifke’de Öğretmenler Günü Törenlerle Kutlandı

Silifke’de Öğretmenler Günü Törenlerle Kutlandı

 

Silifke’de Öğretmenler günü coşkuyla kutlandı. 24 Kasım Öğretmenler Günü, ilçemizde Atatürk Anıtı’nda ve Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konfrans Salonunda   salonunda yapılan iki ayrı törenle kutlandı.

İlk olarak tören Atatürk Anıtında başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin Atatürk Anıtı’na sunulmasıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımız eşliğinde şanlı bayrağımız göndere çekildi.

Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans salonunda düzenlenen törene İlçe Kaymakamı Şevket Cinbir, Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi, Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Savar, Cumhuriyet Baş Savcısı Mehmet Köklü, kurum müdürleri, stk temsilcileri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk  ve şehit edilen öğretmenlerin manevi huzurunda Saygı duruşu yapıldı, arkasından İstiklal Marşımız söylendi. Bunu takiben emekli öğretmen Cahit Sıtkı Turgut’un konuşması izledi. Turgut konuşmasında  “Meslek yaşamımda sık sık değişikliklerle karşılaştım bu nedenle öğretmenlik kendini yenileme mesleğidir. Bugün içinde bulunduğumuz günde öğretmenlerin sorunlarının tam olarak giderildiğini söylememiz mümkün değildir. Bu gün öğretmenleri asıllı ya da asılsız şikayet edecekleri hatlar mevcut ancak öğretmenlerin sorunlarını yansıtacağı hatlar mevcut değildir. Sözlerine genç meslektaşlarıma birkaç öğütle son vermek istiyorum. Her zaman sevgi dolu olun. Sevgi olmaz ise umutlar yeşermez. Zamana ayak uydurun ve yenilenin bir ayna olun. Size bakan öğrencileriniz iyiyi, doğruyu geleceği siz de görsün. İdealist olun zorluklar asla sizi yıldırmasın ”dedi.

ECDADIMIZA KARŞI SORUMLULUKLARIMIZI YERİNE GETİRMELİYİZ

Kaymakam Cinbir, konuşmasında, “Okuma yazma bilmeyen bir ananın, okumayı askerde öğrenmiş bir babanın oğlunu ıskalamayıp Kaymakam olma yolunu açan öğretmenlerime binlerce teşekkür ediyor, ellerinden öpüyorum.

Öğretmenler bozkırları yeşertme azim ve kararlılığındaki en fedakâr ve cefakar, hakkı zor ödenebilir, eli öpülesi değerlerimizdir. Bütün kurum ve kuruluşlarımızla; çocuklarımızı yarınlara hazırlama gayreti içinde olan öğretmenlerimizin yanında ve emrindeyiz

Türkiye Cumhuriyetini demokrasi ve milli iradeye sahip çıkma bilinci ve kararlılığıyla aydınlık yarınlara taşıyacak, vatansever, bilinçli, birikimli, milli ve manevi değerleri özümsemiş, milli kültüründen beslenen, aziz milletimizin hayalleri ve hedeflerini gerçekleştirme kararlılığında ve kabiliyette bir neslin yetiştirilmesi değerli öğretmenlerimizden en büyük ve önemli beklentimizdir. Bu süreçte ilçemizdeki bütün kurumlar öğretmenlerimiz tarafından kendilerine verilecek görevi yerine getirmeye hazırdır.

Bütün zorluklara ve terör saldırılarına rağmen yılmadan ve korkmadan eğitim faaliyetine devam eden, 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi gerektiğinde;  bu milletin istiklaline, cumhuriyetine ,demokrasisine alçakça kasteden hainlerin kurşunlarına göğsünü siper eden,vatan söz konusu olduğunda gerisini teferruat gören vatansever kahramanları yetiştirmekle kalmayıp onlarla birlikte omuz omuza verip ölümü göze alan öğretmenlerimize selam ve hürmetlerimizi sunuyoruz.  Öğretmenlerim ve birlikte çalışmaktan onur duyduğum tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Bu vesileyle başta Başöğretmen M. Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş ve vazifesi başında şehit olmuş bütün öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Aziz Türk Milleti için birçok değeri yetiştirdikten sonra emekli olan öğretmenlerimize de sağlıklı ve huzurlu bir hayat diliyorum” dedi.

 

Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi ise konuşmasında, “ Bütün öğretmenlerin Atatürk ilke ve inkılâpları ile eğitim ve öğretime ilişkin fikir ve idealleri doğrultusunda birlik ve beraberliklerini sürekli kılmak, öğretmenin toplumdaki yerini ve önemini belirtmek, saygınlığını arttırmak, öğretmenler arasında sevgi, saygı ve dayanışma bağlarını kuvvetlendirmek, emekli öğretmenleri saygı ile anmak, mesleğe yeni başlayan öğretmenlerde mesleklerinin yüceliği bilinci uyandırmak amacıyla, millet mekteplerinin açıldığını, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başöğretmenliğini kabul ettiği 24 Kasım günü, 1981 yılından buyana Öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır. Öğretmenlik mesleği, insanlık tarihinin en anlamlı, dünya durdukça da anlamını ve önemini hiçbir zaman yitirmeyecek olan ölümsüz bir meslektir diyen Çiftçi, ürünü insan olan ve insanı hedeflerine ulaştırmada bir amaç olmaktan öte, bizleri yüce gayemize ulaştıran bir vasıta olarak görünen öğretmenlik, aynı zamanda bir peygamber mesleği olduğunu söyledi.

Müdür Çiftçi, “Bu düşünce ve duygularla başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş bütün öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, emekli olarak aramızdan ayrılan öğretmenlerimize uzun ve sağlıklı ömürler diler, tüm meslektaşlarımın öğretmenler gününü en samimi duygularımla kutlar hepinize başarılı ve hayırlı günler dilerim” dedi.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79