Silifke’de Polis Haftası kutlandı

Silifke’de Polis Haftası kutlandı

Silifke’de Polis Haftası kutlandı

 

 Emniyet Teşkilatı'nın kuruluşunun 174. yıldönümü Silifke’de de törenlerle kutlandı. Atatürk Anıtı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başlayan kutlama programı kapsamında, İlçe Emniyet Müdürü Ali Kemal Arda, Atatürk Anıtı’na Çelenk sundu. Program, Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen törenle devam etti.   Halk Eğitim Merkezindeki program saygı duruşu  ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlarken,  Emniyet teşkilatının geçmişi ve bu günü ile ilgili sinevizyon izletildi.

Silifke Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen kutlama programına; Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Silifke Belediye Başkanı Mücahit Aktan, Silifke Emniyet Müdürü Ali Kemal Arda ve eşi Fatma Arda, Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Köklü, Silifke İlçe Jandarma Karakol Komutanı Bülent Keskinsoy, daire müdürleri, oda başkanları,öğrenciler , öğretmenler ve emniyet mensupları katıldı.

Kutlama programında Silifke İlçe Emniyet Müdürü Ali Kemal Arda günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. İlçe Emniyet Müdürü Arda yaptığı konuşmasında “Şanla, şerefle yazdığı 173 yıllık bir maziyi geride bırakmış olan teşkilatımız, 174. Kuruluş yılına girerken, sadece Türkiye sınırları içerisinde değil, Dünyadaki saygın yerini almış olmanın haklı gururunu taşımaktadır. Türk Polisi, çağdaş ülkelerin kullandığı araç-gereç ve yöntemleri kullanmayı kendine amaç edinmiş, dünyada ortaya çıkan gelişmelere açık olarak milletimizin değişen beklentilerine cevap vermek için sürekli kendisini yenilemiştir. Emniyet Teşkilatı, toplumda huzuru ve düzeni sağlama, vatandaşın can ve mal güvenliğini koruma, kanunun hâkimiyetini ve devlet otoritesini sağlama gibi birçok önemli ve hayati görevleri üstlenmiştir. Bizler bu görevi yerine getirirken, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin bir kurumu olduğumuzu asla unutmuyoruz. Türk Polisi, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, insan haklarına saygılı, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin önemli bir kurumu olmanın gururu ve bilinci içerisinde görevini en iyi şekilde yerine getirmeye devam edecektir. Polisin olayları önlemesi, suçluların yakalanabilmesinde halk desteğinin önemi büyüktür. Polis Vatandaş diyalogu ne kadar iyi olursa, başarıya o denli ulaşılacağının bilinmesi gerekir. Kendi huzuru ve dolayısı ile hepimizin huzuru için halkımız Polise güvenmeli ve yardımını esirgememelidir. Daha güzel yarınlar için Polis Vatandaş el ele olmalıdır. Teşkilatımızın 174. Kuruluş yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Silifke ilçemizde de büyük bir coşku ve çeşitli etkinliklerle hep birlikte gururla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu vesile ile Devletimizin ve Milletimizin selameti uğruna hayatını feda eden arkadaşlarımızın aziz hatıralarını rahmetle anıyor, emekli ve gazilerimiz ile halen görevli başında olan mensuplarımıza ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”dedi

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir ise "Tüm Türkiye’de olduğu gibi Silifke’mizde de Emniyet Teşkilatımızın kuruluşunun 174. Yılını kutluyoruz. Tüm Türkiye de görev yapan ve Silifke’de 24 saat esasıyla hizmet veren Silifke’nin sokaklarında, caddelerinde görev yaparak halkımızın huzur ve güvenliğini sağlama gayreti içersinde olan ve bunu yaparken de fedakârca çalışan ve Silifke halkı ile de bütünleşen Türk Polis Teşkilatı’nın 174. yıldönümünü kutluyor olmanın büyük bir mutluk ve gururunu yaşıyoruz. Polis Teşkilatımızın 174.yılı başta Emniyet mensuplarımıza, Silifke’mize, ülkemize güzellikler hayırlar getirmesini diliyorum. Emniyet teşkilatımızda çalışırken görev şehidi olan insanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum, Gazilerimize ve şehit ve gazi yakınlarımıza sağlıklı, huzurlu bir ömür geçirmelerini diliyorum" dedi.

Konuşmalardan sonra düzenlenen yarışmalarda derecelere giren öğrencilere ödülleri verildi.  Yarışam sonucunda “Türk Polisi” temalı şiir yarışmasında 1.Olan Toki Ortaokulu 8/G sınıfı öğrencisi Aylin Nida Sarp, şiir yarışması 2.si Şehit Ragıp Köse Ortaokulu 5/C sınıfı öğrencisi Elif Ayşe Pehlivan, şiir yarışması 3.sü Karadedeli Ortaokulu 7/D sınıfı öğrencisi Didem Büşra Bıyıklı, Resim yarışması 1.si Göksu İlkokulu 2/D sınıfı öğrencisi Ceylin Uçar, Resim yarışması 2.si Göksu İlkokulu  2/D sınıfı öğrencisi Asya Ateş, resim yarışması 3.sü Şehit Ragıp Köse İlkokulu 2/A sınıfı öğrencisi Ela Duru Doğan, Kompozisyon yarışması 1.si Silifke Fen Lisesi 9/A Sınıfı Öğrencisi Mehmet Berat Polat, Kompozisyon yarışması 2.si Taşucu Anadolu Lisesi 12/E sınıfı öğrencisi Berk Tayfur ve Kompozisyon yarışması 3.sü  Ertan Cüceloğlu Anadolu Lisesi 10/A sınıfı Burcu Topbaş ödüllerini aldı.

Bunun yanı sıra Silifke’de 08-10 Nisan tarihleri arasında kutlanmakta olan Polis Haftası'nın 174. yıldönümü kapsamında Silifke Emniyet Müdürlüğü şehit ve gazi ailelerini, şehitlerin kabirlerini ziyaret ederken, şehit ve gazi aileleri ziyaret edilirken, Polis Hatıra Ormanına fidan dikimi yapıldı. Şehitler için Zeytinli Camiinde akşam namazı sonrası Mevlid-i Şerif okundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36