Silifke’de Ruslar Özel Okul Açtı

Silifke’de Ruslar Özel Okul Açtı

Silifke’de Ruslar Özel Okul Açtı


 

Akkuyu NGS Çalışanların çocukları için Mersin’in Silifke ilçesinde Özel Moskova Milletlerarası  okulu törenle açıldı.

HABER: ATİKE CEYLAN KAÇAR

Rus mühendislerin Akkuyu NGS ‘de göreve başlamasıyla birlikte ailelerini getirmeleri üzerine doğan ihtiyaç nedeniyle Merkezi Alanya’da bulunan Özel Moskova Milletlerarası  Okulu görkemli bir törenle açıldı.

Törene Silifke Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Silifke Belediye Başkan Vekili Sadık Altunok,  Silifke Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi, Silifke Final Okulları yöneticileri ve öğretmenleri, Akkuyu Nükleer A.Ş. Yönetici Direktörü Aleksey Frolov, Korzern Tıtan- 2 Akkuyu İnşaat NGS Program Direktörü Roman Mustafin, Akkuyu Nükleer A. Ş. İnşaat Direktör Yarndımcısı Dmitriy Romanest , Rus Veliler ve öğrencileri, Rus Öğretmenler katıldı.

Tören Türkiye Cumhuriyeti ve Rusya Federasyona Milli Marşlarının okunması ile başladı. Ardından minik öğrenciler matruşka dans yaparken, Silifke Final Okulları Halk Oyunları grubu ise Halk Oyunu oynadılar.

 Açılışta bir konuşma yapan Silifke Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Bugün Akdeniz’in en güzel en temiz en nadide noktalarından biri olun Silifke de sıcak denizlerin karsısında çocukların eğitimin sağlanacağı özel bir okulun açılısında sizlerle bir arada olmak geleceğe daha umutlu bakmamıza vesile oluyor.  Geleceğimiz bu çocuklar. Enerji üzerine temelleri atılan eğitim ve eğitimin bizlere sağlayacağı dostluk kardeşlik tüm dünyaya yayılsın diyorum dostluk kardeşliğimiz daim olsun hayırlı olsun diyorum” dedi.

Ardından Silifke Belediye Başkan Vekili Sadık Altunok hayırlı olsun dileklerinde bulundu ve uzun süre iç içe dostça bir arada olacaklarını, bu nedenle mutlu olduklarını söyledi.

 Akkuyu Nükleer A.Ş. Yönetici Direktörü Aleksey Frolov, Akkuyu NFS’de çalışan proje mühendislerimiz ve aileleri için oluşan ihtiyaçtan dolayı açılan bu okulun iki ülke içinde hayırlı olmasını diledi.

“Burada Merkezi Alanya’da bulunan Özel Moskova Milletlerarası  Okulu Silifke Şubesi olarak eğitim verecektir.  Eğitim Rusça Federasyona Milli Eğitim ve Bilim Bakanlığı standartlarına göre Rusça olarak verilecektir. İngilizce ve Türkçe zorunlu müfredat kapsamındadır. Bölgede konuşulan dil olarak Türkçe dersleri verilirken, İngilizce derinlemesine öğrenilecektir. Okulumuzda anasınıfı, ilkokul, ortaokul ve lise olarak eğitim vereceğiz. Şuan için okumuzda 54 öğrenci bulunmakta, yılbaşı itibariyle bu sayının 150 ‘ye ulaşacaktır. Kapasitemiz 350-400 olduğu için gelecek yıl bu sayıya ulaşacağımızı inanıyorum çünkü gelen proje mühendislerimiz her geçen gün artmaktadır. Okulumuzun açılışı için emek veren destek veren herkese ayrıca çok teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından okulun açılış zili iki öğrencinin çalmasıyla başladı. Ardından açılış kurdelesi kesilip dilek balonları havaya bırakıldı. Okulun anahtarı ise okulun Türk müdürüne teslim edildi. Ardından okul gezilip ikramlarda bulunuldu.

 














Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36