Silifke’de ‘Toprağını koru, iklimini koru’ yürüyüşü

Silifke’de ‘Toprağını koru, iklimini koru’ yürüyüşü

Silifke’de ‘Toprağını koru, iklimini koru’ yürüyüşü

 

12-18 Kasım tarihlerini kapsayan Erozyonla Mücadele Haftası’nda TEMA Vakfı, toprak ve iklim ilişkisine dikkat çekiyor. Bu anlamda Silifke’de TEMA Vakfı temsilciliği tarafından da Erozyonla Mücadele haftası etkinlikleri kapsamında 'Toprağı koru, iklimi koru' sloganı ile yürüyüş düzenlendi.

 

 HABER: ATİKE CEYLAN

 

Silifke Tema Silifke Vakfı Temsilcisi Ümit Özgür'ün ve Tema ailesinin düzenlemiş olduğu yürüyüşün ana teması toprak ve iklim değişikliği oldu. Erozyonla Mücadele ve İklim Değişikliği üzerine farkındalık yaratmak adına yapılan etkinliğe  Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi, Silifke Rotary Kulübü Başkanı Ahmet Muhsin Bingöl ve yönetim kurulu üyeleri, Silifke Final okulları öğrencileri ile biza okulların öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

TEMA Vakfı, bu yıl Erozyonla Mücadele Haftası'nda toprak ve iklim konusuna vurgu yapıyor. Bu nedenle Silifke Şehir Stadyumunun önünden başlayarak kent merkezi içinde dikkat çekmek için bir yürüyüş yapıldı.

"Toprak kaybetmek hayat kaybetmektir", "Ormanı koru", "Yaşam toprakta filizlenir", "Toprak giderse hayat gider", "Türkiye çöl olmasın" yazılı dövizlerle çevre duyarlılığına dikkat çeken minik öğrenciler yürüyüş boyunca "Toprağı koru, iklimi koru" sloganı attı.

 Silifke Anıt Meydanında sona eren yürüyüşün ardından bir açıklama yapan

 

İklim değişikliğinin bugünü ve yarını tehdit eden en önemli sorunlardan birisi olduğunu kaydeden TEMA Vakfı Silifke Temsilcisi Ümit Özgür,  “İklim değişikliğine özellikle fosil yakıt kullanımı sonucu ortaya çıkan sera gazları neden olmaktadır. Sanayi devrimini takiben bugüne dek dünyada meydana gelen ortalama 1 derecelik sıcaklık artışının 1,5 derecede sınırlı tutulması iklim değişikliğinin etkilerinin daha da şiddetlenmemesi için ciddi önem taşımaktadır. Bunu başarmak için öncelikle toprak olmak üzere bütün karbon yutaklarını korumamız gerekmektedir” dedi.

 

Konuşmasında iklim değişikliğine de değinen Özgür, “Yenilenebilir enerji kullanmalı, yerel ve ulusal yönetimlerin yenilenebilir enerjiye öncelik vermesi için talepte bulunmalıyız. Toplu taşıma ve bisiklet kullanmalı, kısa mesafeleri yürümeli, kaldırımların ve bisiklet yollarının iyileştirilmesi için talepte bulunmalı, daha az uçak kullanmalı ve demiryolu ulaşımı yatırımlarının artırılması için talepte bulunmalıyız. Enerji verimliliği yüksek elektrikli eşyalar kullanmalıyız. Yerelde üretilmiş gıda ürünlerini tercih etmeliyiz. Çöpümüzü azaltmalı, ambalajlı ürün satın almamalı ve her şeyi yerel yönetimlerden beklemeyip geri dönüşüme evde başlamalıyız. İklim değişikliği konusunda bilgilenmeli ve harekete geçmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından günün anlam ve önemine yönelik hatıra fotoğrafları çekildi.

 

 






 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36