Silifke’de Yağış ve Fırtına hayatı olumsuz etkiledi

Silifke’de Yağış ve Fırtına hayatı olumsuz etkiledi

Silifke’de Yağış ve Fırtına hayatı olumsuz etkiledi

 

Dün geceden bu yana Mersin'de etkili olan şiddetli yağış ve fırtınadan yaşam olumsuz etkilendi.

Olumsuz hava şartlarının dün akşamdan bu yana yaşamı etkilediği Silifke’de kırsal bölgelerde elektrik kesintileri yaşanırken, seralar yırtıldı, Göksu ırmağının suyunun yükselmesi nedeniyle ovadaki bazı bahçeler sular altında kaldı, Gülnar Silifke yolu geçici olarak bir süre trafiğe kapandı ve bazı iş ve evlerin zemin katlarını su bastı.

Öte yandan denizde oluşan yer yer 8 ila 10 metreyi bulan dalgalar Taşucu ve Atakent sahilinde  kafe ve işletmelerin zarar görmesine neden olurken, yer yer kaldırım ve bankların aşırı fırtınanın etkisiyle yerinden söküldü görüldü.

Gece boyunca devam eden etkili yağışın ardından yağan şiddetli yağmurun yol açtığı zararlardan dolayı yapılan çağrılara ise Mersin Büyükşehir  Belediyesi ve Silifke Belediyesi ekipleri ile itfayie ekipleri yetişti.

Sahil kesimleri yağmur ve fırtınaya teslim olurken yüksek kesimler ise kara teslim oldu

Fırtına nedeniyle kent merkezi ve mahallelerde  çatılar uçtu, direkler ve ağaçlar söküldü, aşırı yağmurun oluşturduğu sular ise zemin kattaki ev ve işyerlerine bastı.

Taşucu fırtınaya teslim

Taşucu limanı ve Seka limanında görünün dev dalgalar görenleri korkuttu. Balıkçı barınağındaki tekneler de yine fırtınadan etkilendi. Yaşanan olumsuz hava koşullarından dolayı maddi zararlar meydana gelirken can kaybına neden olmadı.

 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36