Silifke’de Yasadışı avcılık yapan tekne yakalandı

Silifke’de Yasadışı avcılık yapan tekne yakalandı

Silifke’de Yasadışı avcılık yapan tekne yakalandı

 

TCSG - 305 Komutanlığınca Silifke’de yasadışı trol avcılığı yapan bir tekne yakalandı. Yasadışı avcılık yapan tekne kaptanına 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu 13 bin188 TL ve tekne çalışanlarına kişi başı 6 bin 594 TL idari para cezası uygulandığı bildirildi.

 

 

 HABER: ATİKE CEYLAN KAÇAR

Silifke Kaymakamlığından edinilen bilgiye göre: Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı Harekât Merkezi' nden dana adası mevkii güneyinde “HACI BABA 33 ” isimli trol teknesinin yasak sahada trol avcılığı yaptığına dair ihbar alınmıştır.  İhbarın alınmasına müteakip TCSG 305 ile Taşucu SG rıhtımından avara edilerek süratle bahse konu mevkiiyle intikale geçilmiştir. 03 Ekim 2019 tarihinde saat 15.45' de “HACI BABA 33” isimli trol teknesinin dana adası mevkii güneyinde 1,7 deniz mili mesafede yasak sahada trol avcılığı yaptığı tespit edilmiş, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı Harekât Merkezinden ÖTVBS TTM(ötv'siz yakıt bilgi sistemi tekne takip modülü) kayıtlarına bakıldığında teknenin saat 15.20 yasak sahada trol avcılığı sürati olan 3–4 KTS sürat ile ilerlediği görülmüştür. Saat 15.40’ta tekne radar üzerinden kontrol edildiğinde teknenin yasak sahanın dışına doğru intikal ettiği tespit edilmiştir. Tekne ile saat 15.49’ da göz irtibatı kurulmuş olup, trol çeker vaziyette ilerlediği görülmüştür. Müteakiben tekne ile telsiz irtibatı kurulmuş olup, tekneye Taşucu Limanına intikal etmesi söylenmiştir. Teknenin Taşucu limanına bağlamasına müteakip kontrollerine başlanılarak tekne üzerinde muhtelif türlerde 5 kasa balık, 2 adet trol kapısı ve 1 adet trol ağı olduğu görülmüş ve geçici olarak muhafaza altına alınmıştır. 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu gereği tekne kaptanına 13188 TL ve tekne çalışanlarına kişi başı 6594 TL idari para cezası uygulanmıştır.”.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36