Silifke’de Yer Fıstığı kazandırıyor

Silifke’de Yer Fıstığı kazandırıyor

Silifke’de Yer Fıstığı kazandırıyor

 

 HABER: ATİKE CEYLAN KAÇAR

Silifke İlçesinde kırsalda ve ovada yetişen yer fıstıklarının hasadına başlandı. Silifke'de yetiştirilen yer fıstıkları tezgahlarda ve pazarda yerini almaya başladı. İlk çıktığında tezgahlarda kilosu 15-20 liradan satışa sunulan yer fıstığı üreticisinin yüzünü güldürüyor. Bu yıl bin 1100 dekar fıstık ekili araziden 247 ton yer fıstığı hasadının yapılmasını  tahmin beklenirken üretim değeri 1.508.000 olduğu kaydedildi.

Silifke'nin yer fıstığı yetiştirme konusunda ikliminin uyum sağladığını kaydeden Silifke Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun, ürünün vatandaşın geçiminde ciddi bir yeri olduğunu, ilk çıktığında marketlerde kilosu 15-20 liraya kadar satıldığını şuan ise  kilosunun 8-10 lira arasında satıldığını söyledi.

 Başkan  Doygun,  Bu yıl verimin de fiyatın da oldukça iyi olduğu için üreticilerin yüzünün güldüğünü, Silifke fıstığının kalitesinin de oldukça yüksek olduğunu ifade etti. Yer fıstığının Silifkeli çiftçiler için önemli bir gelir kapısı olduğunu ve ekim alanlarının çoğaltılması için yeni çalışmalar yapılması gerektiğini ifade eden Doygun, "Türkiye genelinde yer fıstığı üretimi giderek azalan bir ürün konumunda. Oysa fiyatı bakımından üreticisine kazandıran yer fıstığının daha fazla alanda ekimi yapılması gerekiyor. Yıllar önce çilek gibi alternatif ürünler nedeniyle ekimi azalan yer fıstığı bu günlerde yeniden ivme kazanmaya başladı" diye konuştu.

Başkan Doygun, iki ekim şeklinde yetiştirilen yer fıstığının hem üreticinin hem tüketicinin yüzünü güldürdüğümü söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36