Silifke’de yoğurt yarışması renkli görüntülere sahne oldu

Silifke’de yoğurt yarışması renkli görüntülere sahne oldu

Silifke’de yoğurt yarışması renkli görüntülere sahne oldu

 

 

Mersin'in Silifke İlçesi'nde bu yıl 46. Sı düzenlenen Uluslararası Silifke Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında En İyi Yoğurt yapma ve yeme yarışması düzenlendi.

 

 HABER: ATİKE CEYLAN KAÇAR

Atatürk Anıtı karşısındaki Göksu Parkında düzenlenen En İyi Yoğurt yapma Yarışması'nda, 7  yarışmacı dereceye girebilmek için hünerlerini sergiledi.  Jüri üyeliklerini Emine Can, Aysel Gezer, Kürşat Sayın, Nur İlgün ve Barbaros Uçar’ın yaptığı yarışma neticesinde  Arzu Beslenti  birinci, Şamil Şen ikinci , Hatice Karaba ise üçüncü oldu.

Elleri arkada yoğurt dolu tepside altını bulan birinci oldu

En İyi Yoğurt Yarışması'ndan önce büyük bir tepsi içerisine dökülmüş yoğurt içerisindeki çeyrek altını bulma yarışması yapıldı. Yarışmaya, halk arasından seçilen 4 kadın yarışmacı. Katılımcılar büyük tepsi içerisindeki çeyrek altını ağızlarıyla bulmaya çalıştı.  İlk 15 saniye içerisinde yoğurt dolu tepsinin içinden ağzıyla çeyrek altını  bulan  Özlem Ünay çeyreği almaya hak kazandı.

Yarışmacılara ve jüriye hediyeleri ve teşekkür belgeleri Silifke Belediye Başkan Vekili Sadık Altunok, Belediye Meclis Üyeleri Gürhan Dölek ve Mustafa Beceren tarafından verildi.

Kültür Haftası nedeniyle ilçede bulunan yabancı halk oyunları gruplarının sunduğu gösteriler ise vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Gösterileri biten topluluklara uğruna türküler yapılan meşhur Silifke yoğurdu ikram edildi. Yoğurdun sponsorluğunu ise Olbasüt yaptı. Festivale katılan vatandaşlara ve konuklara Silifke yoğurdundan yapılmış ayran ve kaselerde yoğurt ikram edildi.

Bu yıl 46. sını kutlananUluslararası Silifke Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında Silifke’nin meşhur yoğurdunu tanıtmayı amaçladıklarını belirten Silifke Belediye Başkanı Vekili Sadık Altunok, , "Bu nedenle Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında kurulan çadırlarda yoğurt ürünlerini sunuyoruz.  Yoğurdumuz ikram ediliyor ve yoğurdumuzun adını dünyaya tanıtmak için ise yaptığımız küçük yoğurt içinden altın bulma yarışması ile de festivalimize renk katmış oluyoruz.  Yoğurdun içinden kısa zaman içinde çeyrek altını bulan ve en güzel yoğurdu yapma yarışmasında dereceye giren birbirinden değerli yarışmacıları da tebrik ediyorum” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79