Silifke’deki Tünel kazan hırsızların son durumu

Tünel kazarak soygun yapmak isteyen zanlılar adliyede

Silifke’deki Tünel kazan hırsızların son durumu

Silifke İlçesinde Türkmen Kuyumculuk Mağazasını tünel açarak soygunculuk yapmak isteyen hırsızlar ellerinde 30 kilo altınla suçüstü yakalanmıştı.

HABER: ATİKE CEYLAN

İşletme sahibi Yahya Yılmaz’ın tesadüf üzeri işletmesine gelmesiyle içerideki kokudan dolayı şüphelenip hemen polisi aradı. İhbarı alan Silifke polisi olay yerine gelerek hırsızları kıskıvrak yakalamıştı.

ALTINDAN ELLERİNDE PATLADI

Dün meydana gelen Silifke Saray Mahallesi Menderes Caddesinde bulunan Türkmen Kuyumculuk Mağazasını tünel kazarak hırsızlık yapmak isteyen 3 kişi 30 kiloya yakın altınla suç üstü yakalanmıştı.

Bugün sabah saatlerinde Silifke Emniyetinden alınan Ömer. B, Murat. İ ve Ahmet. K. İsimli hırsızlar mahkemeye çıkarılmak üzere adliyeye götürüldüler.

Ömer. B, Murat. İ ve Ahmet. K.’nın ortaklaşa yaptığı soygunun organizesini Ömer İ’nin yaptığı öğrenildi.

HIRSIZLA GÖZ GÖZE GELİNDİ

Olay: bugün akşam saatleri civarında meydana geldi. Türkmen Kuyumculuk Yahya Yılmaz’ı arayan müşterileri alyans almak istediklerini belirtmesi üzerine Yılmaz dükkana gider. Dükkan kapısında kendisini bekleyen müşterileri ile birlikte dükkana giren Yılmaz,  odanın içinde duman olduğunu fark eder. Bir yandan müşterileri ile ilgilenirken bir yandan da elektrikçiyi arayan Yılmaz, kasayı açınca kasada büyük bir delik olduğunu fark etmesinin ardından kasa odasının kapısını açar. Bu arada çarşı esnafının dan bir kaç kişi ile birlikte kasa kapısını açar.  Aynı zamanda polisinde gelmesiyle birlikte ikinci katta bulunan hırsızlar polisler tarafından kıskıvrak yakalanır. Yaklaşık 15 gün önce yabancı birileri tarafından kiralandığı öğrenilen dükkanın bodrumunda tünel açan hırsızların, siyah poşetlere doldurduğu yaklaşık 30 kiloluk altın ele geçirilirken, hırsızların bütün gece boyunca kuyumcudaki bütün altınları almanın yanı sıra diğer kuyumcuların kasalarına girmeyi de düşündükleri öğrenildi.

Ömer. B, Murat. İ ve Ahmet. K.’isimli hırsız zanlılarını linç etmek isteyen çevre esnafının elinden alan Silifke polisi zanlıları gözaltına aldılar.

ÇARŞININ ORTASINDA 15 GÜN TÜNEL KAZDILAR

Gümüşçü dükkanı açmak istedikleri için yüklü miktarda kirası bulunan dükkanı kiraladıklarını belirten çevre esnafı ise; “bu kadar parayı ödediler 15 gündür dükkan açılmadı dile aslında şüphelenmiştik. Bugünde sürekli seslerin gelmesi bizi tedirgin etmişti. Ama hiç birimizin aklına tünelle kuyumcunun kasasına gireceğini düşünmemiştik” diye konuştular.

Türkmen Kuyumculuk Sahibi Yahya Yılmaz ise yaşanılan hırsızlık olayını zararsız bir şekilde atlattıklarını, ne cana ne mala bir zarar geldiğini, bu süreç içinde kendilerini şanslı saydıklarını söyledi.

Yaşanılan soygun olayında kendisine destek olan herkese teşekkür eden Yılmaz, Silifke polisinin anında müdahalesiyle olumsuz bir şey yaşanmadan yakalanmasını için mücadele eden polislere de ayrıca teşekkür etti.

 

 





 



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79