SİLİFKE’NİN İLK TARIM GÜNLERİ GÖZ DOLDURDU

SİLİFKE’NİN İLK TARIM GÜNLERİ GÖZ DOLDURDU

SİLİFKE’NİN İLK TARIM GÜNLERİ GÖZ DOLDURDU

 

Silifke Kaymakamlığı koordinasyonluğunda İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Silifke Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen ve Silifke Belediyesi,  Mahalle muhtarları ve sivil toplum örgütlerinin desteklediği 'Silifke Tarım Günleri' yoğun kalabalığın eşliğinde görkemli bir törenle açılışı yapıldı.

Çanakkale, Karaman Antalya gibi bir çok ilin ve çevre ilçelerin stant kurduğu tarım  günlerinin ilkende 65 firma Silifke’den oldukça memnun olduklarını kaydettiler.

Stantlarda muzlu baklava, çilek, kayısı, üzüm, kavun, nektarin, şeftali, çörekotu yağı gibi farklı ürünler katılımcılara tanıtıldı.

Diğer yandan sektör temsilcileri gerek tarım makinelerinde gerek seralarda kullanabilecekleri son teknolojileri yakından tanıma fırsatı buldu.

 

Açılış öncesinde Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir,  Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Süngü birer konuşma yaptılar.

 

Toprak TV ve Kanal 33 ‘ün canlı yayın yaptığı programda Kaymakam Cinbir,  “Silifke Mersine bağlı bir ilçemiz. Ama Silifke bir merkez aynı zamanda. Silifke Taşeli bölgesinde önemli bir coğrafyayı işgal eden geçmişinden bugüne de bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış, bünyesinde çok güzel ve farklı zenginlikleri doğal tarihi kültürel zenginliklerini barındıran 2 bin 300 yıldır da insan yaşamının var olduğu tespit edilen bir kent.. Birçok kalesi var, antik kentleri var, birçok ifadesini bilerek kullanıyorum.

Yani birçok ilde olmayan bir kapasiteye bir potansiyele sahip Silifke. Silifke diyoruz, Akdeniz’i ısıtan bir güneştir diyoruz azlında. Biz bulunduğu coğrafi konum itibariyle Antalya Mersin karayolu üzerinde aynı zamanda Akdeniz’ Karaman, Konya iç Anadolu’ya bağlayan buralarla gönül bağı kuran bir şehir bir kent Silifke böylesi bir kente hoş geldiniz.

 Çevre ilçelerden, çevre illerden gelen değerli misafirlerimiz. Silifke tabi ki arkadaşlarımızın ifade ettiği gibi tarımdaki önemi de ortada, tarımda ki potansiyeli dikkate alınarak arkadaşlarımızla birlikte, ticaret ve sanayi odası başkanlığımız, ilçe gıda ve tarım, hayvancılık ilçe müdürlüğümüzün iş birliğiyle Silifke belediyesinin ziraat odasının katkıları ve diğer kooperatiflerimizin katkısıyla ortaya konmuş bir tarım günleri etkinliğinde bulunuyoruz.

 Etkinliğin adı tarım günleridir ve bu tarım günleri Silifke Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanlığı Ve İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü iş birliğiyle organize edilmiştir. Silifke Ticaret ve sanayi odası başkanlığı öncülüğünde değil.

Silifke kaymakamlığı öncülüğünde, Silifke ticaret ve sanayi odası başkanlığı, ilçe gıda tarım ve hayvancılık müdürlüğü iş birliği ile organize edilen bir faaliyet.

Bu faaliyete Silifke Belediyesi, ziraat odası, Silifke’ deki sulama kooperatiflerimiz ve diğer sivil toplum kuruluşlarımız kaymakamlığımız davet ettiği ölçü de toplantılara katılmış ve katkıları alınmıştır. Bu organizasyona en önemli katkılardan biri de Mahalle muhtarlarınındır, Silifke mahalle muhtarları ile bu organizasyonun sahibi Silifkelilerin kendisidir. Kaymakamlığın öncülüğünde Silifke’nin kendisidir değerli konuklar.

Bundan böyle de Silifke’de ki bu organizasyonlar öncülüğümüzde hükümetimizin temsilcisi, devletimizin en üst yöneticisi olarak Silifke Kaymakamlığı öncülüğünde Silifkelileri önemseyerek, Silifkelileri duymaya çalışarak Silifke’nin sokaklarında, Silifke’nin mahallelerinde, Silifke’nin kavağında, Silifke’nin Sarıaydın’ında,  Evkaf çiftliğinde konuşan bir şeyler söylemeye çalışan, bir şeyler mırıldanmaya çalışan teyzelerden tutun,  gençlere kadar bütün eli nasırlı, kalbi imanlı, ağzı dualı, aksakallı dedelerimizin de söylemeye çalıştıklarını hissederek bu tür güzellikler, bu tür bir araya gelmeler devam edecektir.

Silifke’nin bu meydanları nereye ait olursa olsun tapusu kimin olursa olsun Silifkelilerin bu meydanlarından çıkaracağımız ses önemlidir. Bu ses birliği işaret etmeli, bu ses dirliği işaret etmeli, bu seste siyasi kaygılar olamamalı, bu seste insanların daha fazla kazanma hırsları olmamalı. Bir araya geldiğimizde çıkaracağımız ses Silifke’nin ortak sesi olmalı sevgili Silifkeliler. Her zamana olduğu gibi insanımızı kucaklayan misafirperverliğiyle çalışkanlığıyla, üretkenliğiyle bölge de işte bugüne güzel bir sinerji oluşmuş insanların çıkaracağı ses olabilir diye değerlendiriyoruz” dedi.

  SİLİFKE BİR TARIM KENTİDİR

"Tarım günleri etkinliğinin ilçe tarımı açısından önemli olacağını vurgulayan Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, "Amacımız; üretici çiftçilerimize eğitim, tanışma ve paylaşma fırsatı sunmak. Bu nedenle etkinliğimizi çok önemsiyoruz. İnsanoğlu var olduğu sürece tarım önemini hiçbir zaman yitirmeyecektir. İlçemiz bir tarım kentidir. Bu etkinlikte başta dünyaca ünlü çileğimiz olmak üzere ilçemizde yetişen ürünleri Türkiye'deki tarımsal sektörlerin de katılımıyla en iyi şekilde tanıtılacaktır." şeklinde konuştu.

  İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Süngü ise konuşmasında Silifke'nin tarımdaki önemine değindi. 12 ay aktif üretim yapılabildiğini ifade eden Süngü, özellikle 'çilek' dendiği zaman akla Silifke geldiğini söyledi. Süngü, "Üreticilerimizin tarımsal yenilik ve yeni tarım teknolojileriyle kısa zamanda tanışmasına vesile olmasını diliyoruz." dedi.

 













Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36