Silifke’nin mini maketi yapıldı

Silifke’nin mini maketi yapıldı

Silifke’nin mini maketi yapıldı

 

Silifke’de ilk kez yapılan Mini Silifke Maketi ilgi görüyor.

İş adamı Silifke sevdalısı Yıldız Hafriyat Limited Şirketi Sahibi Kemal Yıldız, tasarımını ve her parçasını birleştirerek  kendisinin yaptığı Silifke’nin mini maketini işyerinin bahçesinde sergiliyor.

Silifke’yi tabiat harikası olarak nitelendiren İş adamı Kemal Yıldız, ‘Bu memlekete aşığım, buradan başka yerde yaşayamazdım” diyerek  Silifke sevgisini yaptığı mini makette ortaya koyuyor.

‘Gecesi ayrı güzel, gündüzü ayrı güzel, Yazı ayrı, Kışı ayrı, ormanına,  denizine kurban olduğum memleketim Silifke’yi hayal etmek onu kalıcı bir hale getirip maketini yapmak beni çok ama çok mutlu etti ‘ diyerek duygularını dile getiren İş Adamı Yıldız, Çok memleket gezdim ama burası kadar güzel bir yer görmedim” diyerek hayatından küçük anekdotlar vererek devam ediyor.

“Benim çocukluğum Bursa’da geçti. Annemin teyzesinin çocukları yoktu ve beni yanlarına aldılar o nedenle çocukluk yıllarım orada geçti. Daha sonraki yıllarda Silifke’ye geldim yedek parça işine atıldım. Ardından şirketim Yıldız Hafriyat Limited Şirketinde hafriyat işleri yürütmeye başladım.  Çocukluk yıllarımda Silifke’den ayrı kaldığım için ayrı bir özlem taşıyordum. Kendimi sürekli geliştirdim.  Yetişkinlik çağına geldiğimde siyasette atıldım. Adalet Partisi, Anavatan Partisi ve AK Parti’de belediye meclis üyeliğinden ilçe başkanlığına kadar partilerin çeşitli kademelerinde görevler yaptım. Memleketimi taşında, toprağında, yollarında, okullarında, parklarında, elettiğinde, suyunda bir şekilde benim emeğim var. Bundan gurur duyuyorum bugün fırsat verilse yine hizmet ederim.  Bu memleket için neler yapılmaz ki,  küçük bir anımı yine hatırladım aktarayım. Kıbrıs harbi zamanında Yeşilovacık beldesindeydim. Buradan yardım götürdük savaşan kahramanlarımıza. Hatta Kıbrıs’a askere gitmem için başvuruda bulundum ama kısmet olmadı. Hayatım boyunca paylaşımcı ve yardımsever oldum ve olmaya çalışıyorum. Yine kum ocağımız vardı ve pek çok garibanın yanı sıra okullarda, sağlık ocaklarında izlerimiz vardır. Pek çok insanı işe aldırdım ve bugün bile gelerek dua ediyorlar. Bir insan bu fani dünyada duadan başka bir beklentisi olur mu. Hayata bakışım ve yaşam tarzım bu şekilde ve evlatlarımı da o şekilde yetiştirdim.”

Silifke’nin mini maketi nasıl orta çıktı

-İlk kez Silifke’nin  maketi yapıldı. Bir çok ilde mini maketler gördük ama Silifke’de ilk kez yapıldı ve bunu yapan kişi ne bir kurum ne bir belediye. Şahıs olarak Silifke’ye bu mini maketi kazandırdığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum.  Nasıl karar verdiniz ve nasıl yaptınız biraz anlatabilir misiniz?

-Aslında küçük bir hikayesi var maketi yapmamım. Geçen yıl Karadeniz gezinse çıktım. İlk kez gittim Karadeniz’e, çok güzeldi ama bir süre sonra baktım ki yeşil görmekten usandım.  Sonra düşündüm ki memleketimi özlemişim. Memleketim Silifkemiz ne kadar güzel bir yermiş. Doğası denizi ile ayrı bir güzelliğe sahip. Silifke benim için dünyanın en güzel yeri diyebilirim o gezimde bunu bir kez daha anlamış oldum.  Sonra geldim kağıdı kalemi elime aldım ve gördüğüm yerleri hayal edip çizdim ve maketini yaptım. Ardından Silifkemin bir resimlerini çizdim. Kalesinden, köprüsüne, Kilisesinden Uzuncaburç’u na, Kekliğinden kaplumbağasına yengecine, çileğine, demircili kalesinden görsel güzelliği, güneşi yeşiline kadar çizdim. Mini makete koca bir Silifkeyi sığdırdım.

Ardından demirlerden iskeletini, harcını, boyasına varana kadar kendim yaptım. Akarsuyu Göksu ırmağını da maketin ortasına koydum. Hayalimdeki ışıklandırmasını da içine ekleyince gece görüntüsünü izlemeye doyamıyorum. Fikir alınır ve destek beklenirse benzerlerinin kent merkezine yapılması konusunda seve seve yardımcı olurum.-

-Silifke sevdanızı  bizlerle paylaştığınız için ve yaptığınız mini maketi memlekete kazandırdığınız için teşekkür ediyorum. Umarım örnek olur,  umarız kent merkezinde kent müzesi olarak düzenlenen bir alanda böylesine değerli maketleri görürüz. Yerli ve yabancı turistler için önemli bir turizm kapısı açacağına inanıyorum.

-Derginizde bana da ver verdiğiniz  için ben teşekkür ederim. İnsanın yaşadığı memlekete mutlaka maddi manevi katkı sunması ve gelişmesine insanlarına yardımcı olması gerektiğini düşünüyorum. Bizde elimizden gelin yaptık ve yapmaya devam edeceğiz.

 

 





 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36