Son zamanların gözdesi meyvesi Hünnap

Son zamanların gözdesi meyvesi Hünnap

Son zamanların gözdesi meyvesi Hünnap

 

 Son zamanlarda binbir derde deva olarak halk arasında öne çıkan meyve hünnap Mersin’in Silifke İlçesinde yetiştirilmeye başlandı.

HABER: ATİKE CEYLAN  

Vatandaş bu meyveye rağbet gösteriyor

 Hünnap meyvesinin özellikle de bağırsak sorunu yaşayan vatandaşların daha çok tercih ettiğini belirten üretici  Ziraat Mühendisi Mustafa Levent,  “Bu meyveyi Silifke’nin Sökün mahallesinde yetiştirmeye başladık. Şuan için deneme amaçlı dikimini yapmaya başladığımız bu meyve bazı bahçelerin kenarlarında da mevcut. Fakat bu zamana kadar faydalarının bilinmediği için çok fazla tüketimi yapılmadı. Son günlerde hünnap meyvesi oldukça talep görüyor. Bu nedenle bizlerde deneme amaçlı dikimini yaptık” dedi.

 Üretici Levent, “Genelde ham olarak tüketimi tercih ediliyor. Olgunlaştığı zaman çok yakından tanıdığımız kuru üzüme görüntü olarak çok benzerliği oluyor. Hünnap, bol miktarda A ve C vitamini içerdiğini kalsiyum, magnezyum, fosfor ve özellikle potasyum açısından inanılmaz derecede zengin olduğunu uzman hekimler televizyon yayınlarında da söyleniyor. Zaten tanındığı için talep arttı. Malum halkımız artık doğal ürünler tüketme gayreti içinde” diye konuştu.

   Üretici Levent, “Uzmanlar, hünnap meyvesinin içerdiği besinler yardımıyla çok etkili bir enerji kaynağı olduğunu söylüyor. Hacim olarak çok küçük olmasına rağmen sağlık açısından çok büyük faydaları olduğu da halk arasında kulaktan kulağa yaygın olarak biliniyor. Ülkemizde Eylül ayının ilk çeyreğinde yetiştirilen hüneri büyük meyve, ekim ayının ortalarında yerini başka meyvelere bırakıyor” dedi.

 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79