“SONUNA KADAR EŞİTLİK, SONSUZA KADAR DEMOKRASİ”

“SONUNA KADAR EŞİTLİK, SONSUZA KADAR DEMOKRASİ”

“SONUNA KADAR EŞİTLİK, SONSUZA KADAR DEMOKRASİ”

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2016 Yılı Temmuz Ayı Toplantısı’nın birinci birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında yapıldı.

Meclis Toplantısı öncesi ülke gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Yaşanılan darbe girişiminde birlik olup, kenetlenerek, milli dayanışma örneği gösteren Türk halkı, Cumhuriyet’in nasıl kazanıldığının bilincine sahip olduğunu gösterdi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti kolay kurulmadı. O günlerde çok büyük bir mücadele örneği sergilendi. Aziz Atatürk’ün önderliğinde tüm silah arkadaşları ve özgülükten, bağımsızlıktan yana olan insanlar, canları pahasına bu devleti bize bıraktılar. Atatürk başta olmak üzere kurtuluş mücadelesi sürdüren ve Türkiye’yi bir Cumhuriyet Devleti haline getiren tüm şehitlerimize, gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

“Yaşanılan Olay Belli Zümrelere Ayrıcalık Verilmesinin Faturasıdır”

Başkan Kocamaz, konuşmasının devamında yaşanılan darbe girişiminin sebebinin belli zümrelere ayrıcalık verilmesinin faturası olduğunu ifade ederek, “Ülkemiz terör belası ile uğraşırken, bir de kendi içinden böyle bir darbe ile karşılaştı. Ordumuzun içinde bu işi bilen, birikimli insanlar tasfiye olduğunda, iş bugünkü noktada ayrıcalıklı görünen o zümreye kaldı ve taviz tavizi getirdi. Yaşanılan bu olaylar, verilen bu ayrıcalıkların faturasıdır. Herkese eşit muamele edilmeyip, belli bir zümreye ya da gruba en ufak bir ayrıcalık tanıdığınızda, işin nereye kadar gidebileceği bugün çok açık bir şekilde ortaya çıkmıştır. Maalesef aldığı emri yerine getirmekten başka suçu, günahı olmayan vatan evlatlarından bir kısmı, güya demokrasiye sahip çıkma adına hunharca katledilmiştir. Planlara dökülerek birçok iyi niyetli vatandaşlarımızın gözleri önünde bu nahoş hadiseleri yaşatanları da şiddetle ve lanetle kınıyorum” şeklinde konuştu.

Var olan tüm farklılıklara rağmen, ortak paydanın Türkiye Cumhuriyeti Devleti olduğunu unutmamak gerektiğini, herkesin yaşanılanlardan ders alması gerektiğini söyleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bu süreçte hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyerek, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Türk Milleti, gösterdiği kararlılıkla bu işin bu kadar kolay olmayacağını dost düşman herkese gösterdi. Siyasi görüşlerimiz, inançlarımız, dinimiz, kültürel kimliğimiz farklı olabilir ama bu farklılıkları bir kır bahçesindeki çiçekler olarak görüyoruz. Bizler aynı toprakta yetişip, aynı havayı teneffüs edip, aynı su ile yetiştik. Ortak paydamız Türkiye Cumhuriyeti Devleti olmalıdır. Allah’a şükrediyoruz ki bu darbe girişimi gerçekleşmedi. Şayet başarılı olsaydı, her darbe sonrası geriye gittiğimiz gibi sonuç aynı olurdu ve bizden sonraki nesillere anlatacak hiçbir şeyimiz kalmazdı. Bu olaydan herkesin kendine olan payı çıkarması gerektiğini düşünüyorum.  Bir kez daha geçmiş olsun diyorum. Darbeye karşı duruşta hayatını kaybeden asker, polis ve sivil vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyorum.”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’nda grupları adına söz alan MHP Grup Başkanvekili Kerim Tufan, Ak Parti Grup Başkanvekili Kadir Canlı, Silifke Belediye Başkanı ve Meclis Üyesi Mustafa Turgut da darbe teşebbüsünü kınadı.   

“ÇED Raporuna Yönelik İtirazların Sonuçlanacağını Umuyorum”

Akkuyu Nükleer Santrali ile ilgili olarak da açıklama yapan Başkan Kocamaz, bir heyetin inceleme yapmak üzere bölgeye geldiğini, ÇED raporuna yönelik itirazların da böylece sonuçlanacağını umduğunu ifade etti.

Ayrıca 1/50000’lik planları, ilgili komisyona havale ettiklerini belirten Başkan Kocamaz, “1/50000 ölçekli planları ilgili komisyona havale ettik. Komisyon henüz bu konu ile ilgili toplanmış değil. Ayrıca 11 Temmuz’da bu konuyla ilgili bir heyet oraya gelerek incelemelerde bulundu. ÇED raporuna yönelik itirazlar da böylece sonuçlanır umarım” şeklinde konuştu.

Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen Meclis Toplantısı’nda, idare tekliflerine ait 27, komisyon raporlarına ait 26 ve gündem dışı 13 madde görüşüldü.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36