Suriyeli çocuklar yardım bekliyor

Ülkelerinde çıkan savaş sonrasında ülkemize sığınan Suriyelilerden yaklaşık 100 Suriyeli Silifke’nin Taşucu mahallesinde çadır kurdu.

Suriyeli çocuklar yardım bekliyor
Haber: Atike Ceylan Kaçar

Ülkemizi etkisi altına alan dondurucu soğuklardan korunmak için Silifke halkından yardım bekleyen Suriyeli vatandaşlar, özellikle çocukları için giyecek yardımı beklediklerini söylediler.

Gazete olarak çadırların bulunduğu eski seka kağıt fabrikası içinde bulunan Suriyelilere ziyaret ettik. Burada yaklaşık 10-15 çadır bulunuyor. Çadırlarda çoğunluğu çocuk olmak üzere 100’e yakın Suriyeli çetin kış şartlarını atlatmaya çalışıyor. Yaşanan etkili ve şiddetli rüzgarla birlikte 5 çadırları yıkılan Suriyeliler, çevreden topladıkları çalı çırpı ile sobalarını yakabildiklerini, fakat soğuğun çok etkili olduğunu ve giyecek ve yiyecek ihtiyaçları olduklarını söylediler.

Özellikle çocukların ayaklarında çorap, üzerlerinde ceketlerinin bulunmayışı dikkat çekerken, en büyük sorunlarından birisi de ihtiyaçlarını giderecekleri bir tuvaletlerinin bulunmayışı.

Suriyeli erkekler ve kadınlar buldukları günlük işlerde çalışmak istediklerini belirterek:  ‘geçici işlerde çalışıp para kazanmak istiyoruz. Çocuklarımıza ekmek ve giyecek almak istiyoruz” diye konuştular.

 Bu durumu gören vatandaşlar ise; “Hepimizin evlerinde mutlaka beğenmeyip giymedikleri kıyafetleri vardır. Çocuklarında ayakları çıplak, Bu soğukta bizler evlerimizde üşüyorken onlar dışarıda kalmışlar. Lütfen duyarlı olan bütün vatandaşlardan, çocuk kıyafetleri, çocuk bezleri, kadın petleri, ceket ve montlar gibi temel ihtiyaç dahilinde yardımlar bekliyoruz. İsteyen tüm vatandaşlar Seka Kağıt Fabrikasının arazisi içinde bulunan bu kişilere yardımda bulunabilirler” dedi.

Konuyla ilgili

 Hiç bir insan bu soğuklarda üşümemesi için Yardım kampanyasını başlatıp bir kamyon dolusu giyecek yiyecek yardımı yaptıklarını belirten Taylan Bilgen, ‘ Silifke halkına duyuru yaptık. Suriyeli kardeşlerimiz üşümesin" kampanyası kapsamında, Suriyeli sığınmacılara giysi, battaniye, Halı ve yaşamsal gıdalar yardımı yapıldı.Bu daha başlangıç mesebi, dini, ırkı fark etmeksizin elimizden geldiği kadar yardımlara devam edeceğimize kamuoyu önünde söz veriyoruz” dedi.






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36