Suriyeliler gönderilmedi İş bulabilecekleri illere gittilerr

Suriyeliler ile Kurtuluşlular arasında kavga

Suriyeliler gönderilmedi İş bulabilecekleri illere gittilerr

 

 

Silifke’nin Kurtuluş Mahallesi’nde yaşayan yerli vatandaşlar ile Suriyeliler arasında kavga çıktı.

 Hırsızlık yapan Suriyeliler Kurtuluşlu vatandaşın üzerine yürüyünce kavga büyüdü.

Olay yerinde jandarma geniş güvenlik önlemi aldı.

Edinilen bilgiye göre olay, Kurtuluş Mahallesinde meydana geldi.

Kurtuluş Mahallesinde kanalda serili bir balıkçının ağını çalan 4 Suriyeli vatandaşı gören bir Balıkçı durumu Muhtar Ali Okur’a bildirdi.

Hırsızlık yapan 4 Suriyeli tutuklandı

Muhtar Okur’la balıkçı vatandaş yaptıkları araştırmada Suriyeli vatandaşın çadırında ağını buldu.  Bunun üzerine Suriyeli vatandaşla balıkçı arasında tartışma yaşanırken,  Kurtuluş mahalle halkından bir kaç kişide onları ayırmaya çalıştı. Bunun üzerine yoğun kalabalık halinde  tartışma yerine gelen Suriyeliler odun ve sopalarla Kurtuluşlu 3 gence saldırdı.

Olayın büyüyeceğini anlayan Muhtar Ali Okur Jandarmayı arayıp yardım istedi.

Olay yerine gelen Jandarma ekipleri hırsızlık yapan ve kavgaya karışan 4 Suriyeli genci gözaltına almak istedi. Jandarmaya direnen Suriyeliler önce kaçtı daha sonra jandarma tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Bunun üzerine Kurtuluşlular, hem hırsızlık yapıp hem üzerlerine yürüyen Suriyeli vatandaşlara saldırmak istedi. Bölgeye çok sayıda Jandarma ekibi sevk edilirken, Kurtuluş Mahalle halkı Suriyelilerin yaşadığı çadırların önüne gitti. Bölgeye gelen Jandarma ekipleri Suriyeli vatandaşları yaşadığı çadırların etrafından yoğun güvenlik önlemi alırken, çevredeki vatandaşlarda olay yerinden uzaklaştırıldı.

Bölgede tansiyonu düşürmeye çalışan Jandarma, Kurtuluş Mahalle halkını sağduyuya çağırdı. Jandarma ekipleri, gerginliğin devam etmemesi için Suriyeli vatandaşları, kamyonete ve minibüslere bindirerek mahalleden çıkartıp, Tozara mahallesine götürdü.

Tarım işçiliği yapan Suriyeliler burada da kalmak istemediklerini belirti. 250 Suriyeli kendilerini Silifke’ye getiren aracının nezaretinde Konya ve Kayseri gibi illere tarım işçisi olarak çalışmak için gittiler.

SURİYELİLERİ GÖNDERMEDİK YER DEĞİŞİKLİĞİ YAPMAK İSTEDİLER

Konuyla ilgili Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir bir açıklama yaptı.

Kaymakam Cinbir, “Pazar günü meydana gelen bir tartışmanın sonucunda 4  Suriyeli vatandaş önce gözaltına alındı ardından  tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer yandan tarım işçisi olarak Silifke’ye gelen ve Göç idaresi Müdürlüğüne kayıtlı olan tarım işçisi 250 Suriyeli Konya ve İzmir gibi başka  illerde çalışmak üzere ilçemizden ayrıldı.

Silifke’de  Suriyelilere ait bir çadır kent yoktur. Buraya tarım işçiliği yapmak için gelmiş fakat işlerin azalması sonucunda iş bulamayan; Kurtuluş Mahallesinde bulunan Suriyeli tarım işçileri başka illerde tarım işçiliği yapmak üzere gitmişlerdir. Kimseyi ilçeden gönderme gibi bir durumumuz olmadı. Ayrıca suça karışan kim olursa olsun yapılması gereken yasal işlem yapılır.Nitekim suç işlediği düşünülen 4 Suriyeli tutuklanmıştır.

Bu olay nedeniyle kimseyi ilçeden gönderme gibi bir şey söz konusu değildir. Suç işleyen adalete teslim edilmiştir. Bundan dolayı bir topluluğu suçlamak doğru olmaz. Geçici Tarım işçisi olarak İlçemizde çalışan kişiler iş bulduğu sürece çalışır, işleri bitince de çalısabilecekleri,iş bulabilecekleri başka illere giderler. Bu her yıl böyle oluyor. İlçemizde iş bulan yüzlerce Türk vatandaşı  tarım işçisiyle birlikte yine yüzlerce Suriyeli çalışmaya devam ediyor. Bunlar İlçemize tarım işçisi olarak gelmişler, işleri bittikçe de ilçemizden ayrılmaktadırlar."dedi

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36