Taksimetre Grubundan baba-kıza akülü sandalye

Taksimetre Grubundan baba-kıza akülü sandalye

Taksimetre Grubundan baba-kıza akülü sandalye

 

Mersin’in Silifke İlçesi’nde engelli baba- kıza Türkiye’nin her yerinde üyesi bulunan Taksimetre Grubu üyelerince akülü tekerlekli sandalye ve gıda yardımı yapıldı.

 HABER: ATİKE CEYLAN KAÇAR

 Silifke Mukaddem Mahallesinde ikamet eden Kara ailesinin yardımına Taksiciler koştu. Sosyal Medya üzerinde yaklaşık 40 bin civarında üyesi olan Taksimetre Grubu üyelerince 4 adet akülü tekerlekli sandalye alındı ve 1 adedi Silifkeli Kaya ailesine teslim edildi.

Taksimetre Grubu Kurucusu İlker Arkan, ve Grubun Silifke Sorumlusu Mehmet Uğuz ve üyeleri Cemalettin Kaya, Deniz Çevik, yardıma muhtaç ailenin evine giderek akülü tekerlekli sandalyeyi anne Fatma Kara’ya (42) teslim ettiler.

Düşme sonucu felç kalarak yüzde 82 engelli raporu bulunan baba Kemal Kara (50) yatağa bağlı bir şekilde hayatını sürdürürken, bebeklikte geçirdiği beyin kanaması nedeniyle fiziksel ve zihinsel yüzde 98 engelli olan 16 yaşındaki Tuğçe Kara’da tekerlekli sandalyeye ihtiyacı var. 

Sosyal Medya üzeriNden oluşturdukları gurup sayesinde ihtiyaç sahibi insanlara ulaşmaya çalıştıklarını belirten Taksimetre Grubu Kurucusu İlker Arkan, “Bugünkü bu yardım Türkiye genelinde taksimetre üyelerinin yardımıyla yapıldı. Toplamda 4 adetti, 3 adedi ihtiyaç sahibine teslim edildi.   Bizim bu kampanyamız 3 Aralık 2019 ‘da start aldı ve kısa zamanda bu seviyeye geldi. Simdi neticede bizler sağlıklıyız ve yarınlarımızın ne olacağını bilmiyoruz.  Taksicilerimizin hassasiyetleri ile on günlük toplanan parayla bu sandalyeler alındı, hedefimiz her ay en kötü ihtimalle 2 aileye yardım etmek. Bizim bir projemiz daha vardı hastalarımız için tam teşekküllü yataklar almak. Bugün burada gördüğüm kadarıyla bu arkadaşımız 5 yıldır yatağa bağlı yaşıyormuş, bizler ki kendi aracımızda 12 saat  ehlikeyf  oturuyorken bile kaslarımız kasılırken, buradaki arkadaşımızın 5 yıldır yatması demek vücut fonksiyonlarının çalışmaması kemik ve kaslar çalışmaması ve tamamen vücudun çürümeye bırakılmaması gibi bir şey oluyor bizlerde elimizden geldiğince yardımcı olmaya devam edeceğiz” dedi.

Silifkeli Grup Üyesi Cemalettin Kaya İse, “BU aile sürekli hastaneye gitmek için taksi çağırırdı, bizler sadece baba Kemal Kara’yı biliyorduk, Ve yardım için aklımıza ilk gelen kişi olmuştu ama bugün buraya gelip gördüğümüz sahne çok daha üzücü, baba kızında tekerlekli sandalye ihtiyacı olduğunu gördük, bunun yanı sıra daha  bir çok ihtiyaçları olduğunu gördük. Elimizden gelen yardımı yapmaya çalışacağız” dedi.

3 HASTAYA BAKIYORUM

 42 yaşındaki evin annesi Fatma Kara, eşinin yatağa bağlı olduğunu, ikiz kızı Tuğçe’nin özel bakıma ihtiyacı olduğunu, diğer ikiz kızı Aslı Kara’nında epilepsi hastası olduğu için okula gidemeyip özel eğitim aldığını, bu nedenle bir odada üç engelli bireye bakmak zorunda kaldığını belirterek, “Allaha şükürler olsun sağlık versin bana ki hastalarıma bakabileyim.  Bugün bize yardım yapan ve vesile olanlardan allahrazı olsun. Kızım Tuğçe bebeklikten geçirdiği beyin kanaması sonucufelç oldu. Eşim ise ağaçtan düşmesi sonucu olduğunu söyledikleri bel fıtığı sonucu ayağa kalkamıyor. 5 yıldır yatağa bağlı ve ikisi de özel bakım istiyor. İkiz kızım aslı ise epilepsi hastası oda özel eğitim alıyor ve oda bakım ve gözetim istiyor. Bütün bu sağlık sorunları ile baş etmek kolay değil. Bu sıkıntıların arasında bizleri görüp sesimizi duyanlardan allahrazı olsun” dedi.

Devletten eşi ve kızı için toplamda 2,500 lira bakım maaşı aldıklarının altını çizen anne Kara, bir kızının ise Üniversite de okuduğunu bu nedenle maaşın 1000 lirasını kızına gönderdiğini, kalan 1500 lirayla da geçinmeye çalıştıklarını kaydetti. Hayırsever vatandaşların yardımına ihtiyaçları olduğuna belirten anne Kaya, devletin kendilerine yeteri kadar yardım ettiğini fakat yetersiz geldiğini, kendisinin eşi ve çocuklarına baktığı için çalışma şansının da olmadığını söyledi.

 Tek odalı evde üç bakıma muhtaç kişiye bakan anne Kara, hayırseverlerden yardım beklediklerini de sözlerine ekledi.

Kendisi ve kızı Tuğçe için tekerlekli sandalye getiren taksicileri teşekkür eden Baba Kemal Kara, “Üzerine kayıtlı bir odalı evi gözüktüğü için engelli maaşım kesildi. Kızım içinde engelli maaşı alıyorduk, daha sonra eşime ikimiz içinde engelli bakım maaşı bağlanınca kesildi bizim maaşlar. Ama olsun Allah herkesten razı olsun. Devletimden de vatandaşlardan da.  Allah kimseyi bir başkasına muhtaç etmesin’ dedi.










Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36