Taşeli Kültür ve Sanat Derneği’nden konser

Taşeli Kültür ve Sanat Derneği’nden konser

Taşeli Kültür ve Sanat Derneği’nden konser

 

Taşeli Kültür ve Sanat Derneği tarafından Silifke Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Türk Halk Müziği konserine yoğun bir katılım gerçekleşti. Koro ekibi, salonu dolduran davetli topluluğu tarafından ayakta alkışlandı. Cihangir Akdemir yönetiminde ki Koro, Kütahya, Sinop, Manisa, Kırşehir, Denizli, Giresun, Aydın, Azerbaycan, Nevşehir, Rize, Şanlıurfa, İzmir, Orta Anadolu ve Silifke yöresine ait türküleri seslendirdi. Söylenen türküler, geceye katılanlar tarafından ilgiyle dinlendi.

Dernek bünyesinde Türk halk müziği, Türk sanat müziği, fasıl grubu, şair ve ozanlar grubu, felsefe grubu ve Taşeli Doğa Gezginleri grubu gibi birçok alt gruplarla faaliyetlerini sürdüren Taşeli Kültür ve Sanat Derneği, belirli aralıklarla verdiği konserleriyle de büyük beğeni topluyor.

Derneğin onur konuğu, Musa Eroğlu

Silifkeli vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği, sunuculuğunu Sevim Yıldız’ın yaptığı konserde, Taşeli Kültür ve Sanat Derneği’nin onur konuğu Türk Halk Müziği sanatçısı Musa Eroğlu oldu. Eroğlu sevilen türkülerini Silifkeliler ile birlikte seslendirerek, izleyicilerden büyük alkış aldı.

Eroğlu, ‘’Sizler ile bir arada olmaktan dolayı mutluyum’’

Eroğlu burada yaptığı kısa konuşmada ,’’ Burada sizler ile bir arada olmaktan dolayı çok mutluyum. Cihangir kardeşime ayrıca teşekkür ediyorum beni sizler ile bir araya getirdiği için. Çok güzel bir akşamdı. Gecede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Daima sanatla kalmanızı diliyorum. ‘’ dedi.

Türkü dinletisine Cumhur İttifakı Silifke Belediye Başkan adayı Mücahit Aktan ve Silifkeli sanatseverler katıldı.

Türkü ziyafetinin ardından Cihangir Akdemir ve Cumhur İttifakı Silifke Belediye Başkan adayı tarafından Türk Halk Müziği sanatçısı Musa Eroğlu’na çiçek takdim edildi.







Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79