Taşucu Deniz Limanı Gümrük Kapısı'nda Oy Verme İşlemi Başladı

Taşucu Deniz Limanı Gümrük Kapısı'nda Oy Verme İşlemi Başladı

Taşucu Deniz Limanı Gümrük Kapısı'nda Oy Verme İşlemi Başladı

Yurt dışında yaşayan ancak Türkiye'de bulunan vatandaşların gümrük kapılarında oy verme işlemleri başladı.

16 Nisan 2017'de gerçekleşmesi planlanan Türkiye anayasa değişikliği referandum unda oy kullanacak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet'inden Türkiye'ye tatile gelen vatandaşlar için, Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Mahallesi'ndeki Taşucu Deniz Limanı Gümrük kapısına sandık konuldu.

Taşucu Gümrüğü'nde herhangi bir yoğunluk yaşanmazken, Kıbrıs'tan gelecek olan vatandaşlar oy kullanıp Türkiye'ye giriş yapacaklar.

Taşucu Gümrüğü'ne konulan sandıkta oy kullanacak olan vatandaşlar, mevcut Türkiye Anayasası'nın 18 maddesi üzerindeki değişiklikleri oylayacak.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) belirlediği takvime göre gümrük kapılarında oy verme işlemi sürecek. Yurt dışında yaşayan vatandaşlar Türkiye'nin 12 kara gümrük kapısı, 17 havalimanı gümrük kapısı ile 13 liman gümrüğünde oluşturulan alanlarda oylarını kullanabilecek.

Vatandaşların üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası yazan nüfus cüzdanı veya pasaportu ile yoksa kimlik numarası yazan başka bir belge ile seçim noktasına gitmeleri istendi.

Seçmenler, seçimler ve seçmen kayıt bilgilerine Yüksek Seçim Kurulu (YSK) internet sitesinden ayrıntılı olarak ulaşabiliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79