Taşucu sahilindeki balık çiftlikleri kaldırıldı

Mersin Kültür Balıkçıları Derneği tarafından Taşucu’nda kıyıya yakın olarak bulunan ve görüntü kirliliği oluşturan balık çiftlikleri kaldırıldı.

Taşucu sahilindeki balık çiftlikleri kaldırıldı

Haber: Atike Ceylan

Taşucu sahilinde bulunan 2’sinde balık üretimi yapılan toplam 9 kafes bulunduğu yerden kaldırıldı.
Mersin Kültür Balıkçıları Derneği tarafından bulunduğu yerden sökülen kafesler balıkçı tekneleri yardımıyla taşınmaya başlandı.

Silifke sahillerinde kıyıdan görünen balık çiftliğinin kalmayacağını söyleyen Mersin Kültür Balıkçıları Derneği Başkanı İhsan Bozan yaptığı yazılı açıklamada, “Sahile yakın olan balık çiftliklerinin yasaya uymaması ve olması gereken yerde bulunmamasından dolayı kaldırıyoruz. Sökülen balık kafesleri balıkçı tekneleri yardımı ile Balık çiftliklerinin üretimine izin verilen potansiyel su ürünleri yetiştiricilik alanlarına taşınıyor” dedi.

"VADETTİĞİMİZ GİBİ MERSİNDE SU ÜRÜNLERİNİ DÜNYA STANDARTLARINDA ÜRETECEĞİZ"

Daha önce kıyıya yakın hiçbir balık çiftliği kalamayacak sözünü veren Mersin Kültür Balıkçıları Derneği Başkanı İhsan Bozan, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nerelerde balık çiftliği kurulabileceğini yasa ile belirtiyor. Bizlerde bu yasaya uymayan tüm çiftlikleri bulunduğu yerden kaldırtıyoruz.

Bakanlık, balık üretim çiftliklerine uygun yerleri daha önceden belirledi. Bu nedenle kaldırılan ve üretime devam etmek isteyen çiftlikler Bakanlıkça belirlenen yere taşınıyor. Mersin Kültür Balıkçıları Derneği olarak her zaman çevreye ve doğaya dost olmak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
zafer 6 yıl önce

Eğribük koyunda kıyıda duran dev balık çiftliği kafesinin bu haberle bir ilişkisi var mı??? Araçların geçişini sahile ulaşımını engelleyen bu dev kafesi buraya kim hangi izinle koydu??? Siz basın çalışanlarına ihbar niteliğindeki bu yorumumu lütfen değerlendirin ve o güzelim koydaki kıyıdaki iğrenç görüntüyü ilgililerin görmesi için haber yapın

banner36