Tekir Ambarı sarnıcı, Turizm haftasında tanıtıldı

Silifke Kaymakamlığı öncülüğünde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Turizm Derneği tarafından organize edilen turizm haftası kutlandı.

Tekir Ambarı sarnıcı, Turizm haftasında tanıtıldı

Turizm haftası dolayısı ile ilçe merkezindeki Tekir Ambarı sarnıcı yanında düzenlenen tören halkoyunları gösterisi, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, yaptığı konuşmada, Silifke'nin 2 bin 300 yıldır insan yaşamının varlığı tespit edilmiş, tarihi ve kültürel varlıklar, antik kentler, kaleler, obruklar gibi bir çok tarihi varlığa ev sahipliği yapan bir kent olduğunu kaydetti.

Cennet-Cehennem, Uzuncaburç, Silifke Kalesi, Taşköprü, Tekir Ambarı gibi önemli tarihi mekanlara daha çok turistin gelmesini sağlamak amacıyla restora çalışmalarının yapıldığını ifade eden Cinbir, “Silifke Turizm açısından çoğu ilde ve bazı ülkelerde olmayan potansiyele sahip. Silifke 115 km’lik sahilindeki biri birinden güzel adaları ve koyları, Toros dağlarının eteklerindeki yaylaları, Göksu deltasının çevresinde oluşan kuş cenneti, tarihi ve kültürel varlıklar, antik kentler, kaleler, obruklar gibi bir çok tarihi varlığa ev sahipliği yapan bir kent. Eksiğimiz gelen turistleri ağırlayabilecek yeterli yatak kapasitesinin olmaması. Bu konuda da yatırım yapacak turizmcilerimize gerekli kolaylığı sağlamalıyız" dedi.

Mersin’de planlanan 8 turizm merkezinden dördünün Silifke'de olduğuna dikkati çeken Cinbir, bunların Taşucu, Boğsak, Ovacık ve Kargıcık turizm merkezlerinin de hayata geçirilmesiyle bölge turizminin kalkınacağını söyledi.

Cinbir, Taşucu-Antalya, Çeşmeli-Taşucu ve Karaman yol projelerinin de tamamlanmasıyla ulaşımın kolaylaşacağını ve bölgede turizmin daha da canlanacağını sözlerine ekledi.

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut ise konuşmasında, "Bir tarafta Silifke Kalesi, yanı başımızda Bizans döneminden su sarnıcı biraz aşağımızda 2000 yıllık Roma döneminden kalma köprü bile aslında bizim ne kadar büyük zenginliklere sahip olduğumuzun kanıtıdır. 2 bin altı yüz doksan üç kilometre karemizin her birisi ayrı bir değere sahip. Sanki bir açık hava müzesi. Biz de bize düşeni çok iyi yapmamız gerekiyor. Bu değeri çok iyi tanıtıp turistlerin buraya gelmelerini sağlamamız gerekiyor. İnsanlarımız buraya ne kadar çok gelirlerse o kadar çok değerlendirmiş oluruz. Çamlıkta kısa bir süre sonra bir çay bahçesi, çay bahçesinin içinde bir etkinlik alanı tören alanı oluşturacağız. Silifke Kalesinin eteklerine de projemize başladık. Oraya da bir seyir terası yapacağız ve insanlarımızın Silifke'nin muhteşem güzelliğini görmelerini sağlayacağız. Ben bu duygu ve düşüncelerle Turizm haftasını kutluyorum. Silifke'nin layık olduğu yere geleceğini umuyorum . Hep birlikte üzerimize düşen görevi yapacağız" dedi.

Silifke Turizmi Geliştirme, Tanıtım ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ali Küçük de, "Turizm 32 sektöre direk bir çok sektöre in direk girdi sağlayan bir endüstridir. Turizm insana sadece ekonomi refah değil,  sosyal kültürel olarak da katkı sunar ve kültürel kaynaşmayı sağlar. Maalesef Silifke turizm anlamında hak ettiği değeri yakalayamamıştır. Bunun bir çok sebepleri var, tabii ki en başta ulaşım, alt yapı, yetersiz tesisler, eğitimsiz personeller , en önemlisi de ürünleri turizme kazandırılamamıştır. Silifke'de bence önce hangi ürünle , ne ile turizmde ön plana çıkılmalı bunun çalışması yapılması gerekiyor. İlçenin swot analizi yapılarak , gelecekteki ürün tercihleri ne olmalı, gelecekte turizmi  ne tehdit eder bunların büyük bir çalışmayla tespit edilmesi gerekir. Mevcut turizme gelin ve özel sektörün yapabileceği pek birşey yok . Bir çok yatırım ve eksiklikler devlet eliyle tamamlanmalı. Belediyeler bir beklenti içinde olmadan hizmet vermeli . Turizm sezonunda extra ekipler ile aksaklıkları giderilmeli .İşletmelerimiz memnun turist politikası ile hizmet vermeli. Hep birlikte sosyal medyadan güzel Silifke paylaşımları ile dostlarımızı ilçemize davet etmeliyiz. Bu sezonun bütün Silifke'lilere hayırlı uğurlu bol bereketli kazançlar getirmesini diliyorum. Yapmakta olduğumuz turizm adına çalışmalarda başta Silifke Kaymakamımız Şevket Cinbir olmak üzere Çukurova Kalkınma ajansına, Mersin Büyükşehir Belediyesine, odalarımıza üyelerimize, turizmciler adına teşekkür ederim" dedi.

Öğrencilerin turizm konulu şiir ve kompozisyonlarını okuması ve halk ozanları Remzi Kır ile Mehmet Partal'ın türküler söylemesiyle devam eden tören, ilçe genelinde düzenlenen Silifke'nin turizmi, tarihi ve turistik değerlerini anlatan fotoğraf, resim yapma, şiir ve kompozisyon yazma yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve ikramlarla sonra erdi.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36