Toroslar'ın Çocukları ATA'nın Huzurunda

Toroslar'ın Çocukları ATA'nın Huzurunda

Toroslar'ın Çocukları ATA'nın Huzurunda

 

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı  Uzuncaburç,Sarıaydın, Kırobası ve Sömek Ortaokulunda okuyan yaklaşık 45 öğrenci  10 Kasım'da ATA'larının huzuruna çıktı.

 

HABER: ATİKE CEYLAN

Av. Ayşe Doğan’ın sponsorluğu ile hiç Anıtkabire gitmemiş öğrenciler ilk kez Ata’nın huzuruna çıkmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadılar.

9 öğretmen  ile birlikte dün gece yola çıkan öğrencilerin gözlerinde heyecan ve mutluluk vardı.

İlk kez Ankara’ya giden öğrencilerinde bulunduğu öğrenci gurubunda daha önce Anıtkabir'i görmemiş olan birçok öğrenci  de heyecanlarının  büyük olduğunu söyleyerek, bir an önce ATA'mızı ziyaret etmek istiyoruz’ diye konuştular.

Yolculuklarında ve Ata’yı ziyaretlerinde kendilerine eşlik eden Avukat Ayşe Doğan ise böyle güzel bir mutluluğunu bir şekilde içinde olmak bana gurur verdi.

Av. Doğan, “Öğrencilerimizin yüzlerinde heyecanı görmek beni ne kadar mutlu ettiğini sizlere kelimelerle anlatamam.  10 Kasım'da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ebedi istirahatgahında ziyaret etmek  için geldik ama daha da önemlisi Anıtkabiri görmemiş öğrencilerimiz var. Bu öğrencilerimizin buraya gelmesi ve hayranlıkla gözlerindeki ışığı görmek beni mutlu etti. O’nun kurduğu Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatma, geçmişten devraldığımız sorumluluklarımızı yerine getirme ve yine Atatürk'ün milletimize hedef olarak gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma amacını gerçekleştirme yolunda her bireyin üzerine düşün görevlerden birini yerine getirdiğimi düşünüyorum.. Ben de bu vesileyle tekrar Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 80.yılında rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum. '' dedi.

Öğrenci gurubunun Anıtkabir ziyaretlerinin ardından birinci ve ikinci TBMM’sini de ziyaret edecekleri öğrenilirken, geziye katılan öğrencilere Av. Ayşe Doğan tarafından Türk Bayrakları ve  üzerinde ''Bizimlesin'' yazılı Ay yıldızlı Türk bayrağı temalı kurabiyeler dağıtıldı.

Öğrencilerin gezileri boyunca bol bol fotoğraf çektirdikleri ve anılarını not aldıkları öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79