TOROSLAR’DA ŞEHİT HÜSEYİN BULUT’UN İSMİ KÜTÜPHANEDE YAŞATILACAK

TOROSLAR’DA ŞEHİT HÜSEYİN BULUT’UN İSMİ KÜTÜPHANEDE YAŞATILACAK

TOROSLAR’DA ŞEHİT HÜSEYİN BULUT’UN İSMİ KÜTÜPHANEDE YAŞATILACAK

 

Toroslar Belediyesi, vatan uğruna şehit düşen kahramanların isimlerini ilçede yaşatmaya devam ediyor. Toroslar Anadolu Lisesi’nde Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Hüseyin Bulut’un ismi verilen kütüphane açıldı.

İzmir’de SAT Özel İhtisas Kursu’ndaki tahrip eğitimi sırasında meydana gelen kaza sonucu geçtiğimiz Nisan Ayı’nda şehit olan Mersinli Astsubay Kıdemli Başçavuş Hüseyin Bulut’un anısı Toroslar İlçesi’nin eğitim kurumlarından Toroslar Anadolu Lisesi’nde faaliyete geçen kütüphanede yaşatılacak.

Toroslar Belediyesi’nin de katkıda bulunduğu Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Hüseyin Bulut Kütüphanesi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Kütüphanenin açılış törenine; Toroslar İlçe Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Toroslar İlçe Emniyet Müdürü Zeki Avşar, Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Badas, MHP Toroslar İlçe Başkanı Hüsnü Doğan, Belediye Meclis Üyeleri, muharip gaziler, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Hüseyin Bulut’un ailesi katıldı.

Başkan Yılmaz, “Çocuklarımızın Daha İyi Şartlarda Eğitim Almalarını Önemsiyoruz”

Programın açılış konuşmasını yapan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, şehit ve gazilere minnet borçlu olduklarını belirterek, Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Hüseyin Bulut’un ismini verdikleri kütüphanenin hayırlı olmasını diledi.

Başkan Yılmaz, “Ünlü yazar Cemil Meriç’in dediği gibi “Kütüphane bütün çağların, bütün ülkelerin ölümsüzleri ile dolu.”  Biz de kütüphanemize, İzmir'de eğitim sırasında meydana gelen kaza sonucu şehit olan Gülnarlı askerimiz Hüseyin Bulut’un adını vererek anısını yaşatacağız. Bugün burada birlik ve beraberlik içerisinde yaşıyorsak şehit ve gazilerimizin kahramanlıkları sayesindedir. Şehidimizin adını taşıyan bu kütüphanede temennimiz nice öğrencinin yetişmesidir. Çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim almaları adına bu çalışmaları çok önemsiyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaymakam Şahin, “Kütüphanenin Açılmasında Emeği Geçenlere Teşekkür Ederiz”

Daha sonra söz alan Toroslar İlçe Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin de kütüphanenin hazırlanmasında emeği geçen Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yımaz’a, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve okul yönetimine teşekkür ederek, “Şehitlerimiz, ülkemizin bağımsızlığının ve bölünmez bütünlüğünün korunması, huzur ve güven içinde yaşamamız için canlarını feda etmişlerdir. Şehitlerimizin isimlerini gelecek kuşaklara ve nesillere tanıtmak bizim görevimizdir. Aziz Şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" ifadelerinde bulundu.

Başkan Yılmaz, “Şehitlerimizin Emanetine Her Zaman Sahip Çıkacağız”

Konuşmaların ardından, kütüphanenin açılışı Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ve protokol üyeleri tarafından yapıldı. Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Hüseyin Bulut’un anısına hazırlanan video gösterimi sırasında duygulu anlar yaşanırken, şehidin annesi Rabia Bulut ve Başkan Yılmaz ise gözyaşlarını tutamadı. Şehit annesi Bulut, Başkan Yılmaz’a sarılarak, kendilerinin her zaman yanında olup desteklerini esirgemediği ve şehit oğullarının anısını yaşattıkları için teşekkür etti.

Okul Müdürü Cemal Barut ise okullarında hazırlanan kütüphanenin açılmasında katkıda bulunan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79