TSO’dan bilgilendirme toplantısı

TSO’dan bilgilendirme toplantısı

TSO’dan bilgilendirme toplantısı

 

Silifke Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Mersin İl Koordinatörlüğü tarafından, Silifkeli çiftçilere ve yatırımcılara, IPARD 2 Programları ve Başvuru Çağrı İlanında yer alan yatırım kalemlerine ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Mersin Müdürlüğü uzmanlarından Hasan Uysal, Emrah Uysal, Erhan Şimşek, çiftçilere ve yatırımcılara IPARD 2 Programları ve başvuru çağrı ilanı kapsamında Silifke genelinde desteklenecek tedbir ve alt tedbir yatırım konularına ilişkin olarak bilgiler verdiler. İpard hakkında da bilgi veren uzmanlar; İpard, Avrupa Birliği (AB) tarafından aday ve potansiyel aday ülkelere destek olmak amacıyla oluşturulan, Katılım Öncesi Yardım Aracı’nın (Instrument for Pre-Accession Assistance-IPA) Kırsal Kalkınma bileşenidir. IPARD, Avrupa Birliği’nin Ortak Tarım Politikası, Kırsal Kalkınma Politikası ve ilgili politikalarının uygulanması ve yönetimi için uyum hazırlıklarını ve bu kapsamda politika geliştirilmesini desteklemeyi amaçlamaktadır. IPARD desteğinin 2014-2020 dönemini içeren çok yıllı “Kırsal Kalkınma Programı” kapsamında uygulanması gerekmektedir. Bu süreçte Avrupa Komisyonu ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından birlikte finanse edilecek destek programları uygulanmasını hedeflenmekte olduğunu belirttiler. Ayrıca çiftçilere ve yatırımcılara tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlar, yardım oranları, tarım ve çiftlik ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması ile ilgili fiziki varlıklara yönelik yatırımlar, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme konularında detaylı bilgi verdiler.

Bilgilendirme toplantısı, çiftçilerin ve yatırımcıların sorularının uzmanlar tarafından cevaplandırılması ile son buldu.

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısına Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, Yönetim kurulu üyeleri, Taşucu eski Belediye Başkanı ve eğitimci Emin Güleç, muhtarlar, çiftçiler ve yatırımcılar katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36