TUNA; “GÖNÜLLERE CEMRE DÜŞTÜ”

TUNA; “GÖNÜLLERE CEMRE DÜŞTÜ”

TUNA; “GÖNÜLLERE CEMRE DÜŞTÜ”

 

‘Gönüller Hazır’ sloganı ile çıktığı seçim çalışmalarına gönül köprüleri kurarak hızla devam eden Cumhur İttifakı MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, baharın müjdecisi Nevruz Bayramı’nı Mersinli hemşehrileri ile birlikte coşkuyla kutladı.

Nevruz etkinlikleri kapsamında; eski Tevfik Sırrı Gür Stadı önünde düzenledikleri Kıraç konseri öncesinde binlerce kişiye hitap eden Başkan Hamit Tuna; “Allah nasip ederse 31 Mart’tan sonra Cumhur İttifakı 13 İlçe Belediye Başkan Adayımız ile birlikte bu kenti; sevginin, kardeşliğin ve barışın kenti yapacağız” dedi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşmalarını; Cumhur İttifakı MHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, MHP Toroslar Belediye Başkan Adayı Atsız Afşın Yılmaz ve AK Parti Yenişehir Belediye Başkan Adayı Bekir Topçu yaptı. İlçe Belediye Başkan adayları tüm hemşehrilerinin Nevruz Bayramı’nı kutlayarak, Cumhur İttifakı’na desteklerini istedi.

“Tuna İlerle, Mersin Seninle’ sloganları eşliğinde sahneye çıkarak günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Cumhur İttifakı MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna ise Nevruz’un kentimize ve Ülkemize bolluk ve bereket getirmesini dileyerek; “Geçmişten geleceğe bu değerlerimizi taşımaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan Tuna; “Nevruz; hareketliliktir, canlanmadır. Nevruz’da toprak ısınır, her canlı ısınır ve harekete geçer. 31 Mart’ta kadar gündüz oturmadan, gece uyumadan ölesiye bitesiye çalışacak mıyız? Gelişmelere açık ve her biri değerlerine sıkı sıkı bağlı İlçe Belediye Başkan Adaylarımızla bizi bir takım yapacak mısınız?” ifadelerini kullanarak, Mersinlilerin güçlü bir şekilde Cumhur İttifakına destek vereceklerine inandıklarını söyledi.

“Yunus gibi gönlümüz var, her insanımızı seviyoruz” diyen Başkan Tuna; “Allah nasip ederse halayın başında biz, yanımızda 13 tane Cumhur İttifakı’nın İlçe Belediye Başkan adaylarımızla beraber siz değerli hemşehrilerimiz ile birlikte bu kenti sevginin, kardeşliğin, barışın kenti yapacağız. Proje anlamında 15 yılda Toroslar’da neler yaptığımız biliyorsunuz. Ülke ekonomisinin kurtuluşunun reçetesi üretimden geçer. Biz üretmeyi de biliyoruz, ürettirmeyi de biliyoruz. Üreten her yapının da yanında olacağımıza buradan sözünü veriyoruz inşallah. Bölgemizde konser alanı olabilecek çok yerler var. Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğumuz için biraz denize doğru açılalım konserimizi bu alanda yapalım istedik. Ancak yol işgaliyle konser vermek bu kente yakışmıyor. Allah nasip ederse Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumuzda en kısa sürede en çok insanımızı bir araya getirecek alanlar yapacağız. Eski Tevfik Sırrı Gür Stadımız millet bahçesi olacak.19 Şubat’ta ihalesi yapıldı. Müftü deresi var. Denizden başlayan buradan adeta bir gerdanlık gibi Karaisalı’ya kadar olan bölümde yaklaşık 6,5 kilometre boyundaki dereyi ıslah edeceğiz. Yanlarında var olan rekreasyon alanları ile birlikte yürüme yolu, bisiklet yolu ve kafelerle bezeyip üstüne köprüler atacağız. Eski stadın karşısı da sit alanı. Orayı da bu projenin içine dahil etmek suretiyle bu bandı 24 saat yaşamın olduğu bir merkez yapacağız. Hizmet yapılar, proje yapılır. Ama en güzeli kenti  sosyal anlamda barışık kılmak ve insanlarımızı bir araya getirmektir. İşte biz sosyal ve kültürel etkinliklerimizle inşallah çoğu gecelerde birlikte olacağız. Yüreklerimiz bu meydanlarda hep birlikte atacak. Bizim yunus gibi gönlümüz var. Her insanımızı seviyoruz. Hangi mezhepten, ırktan olursa olsun 2004 yılında Toroslar’da söylediğimiz gibi yaratandan ötürü tüm yaratılanları Allah’ın kutsal emaneti olarak görüp hizmetimizde asla adaletsizlik yapmadık. O zaman demiştim. Adaletli olmayan kalıcı olamaz diye. Milletimiz, bizim duruşumuzdan, hizmetteki adaletimizden dolayı memnun oldular ve üç dönem artan destekle Belediye Başkanı yaptılar. Aynı tarzımızı Büyükşehir ölçeğinde de devam ettireceğiz.13 İlçemizle birlikte bu kenti dünya kenti yapacağız. Rabbim birliğimizi bozmasın. Azınızı çok eylesin, yokunuzu var eylesin. Nevruz’un bu bereketi doğaya ve evlerinize ışık ışık dolsun. Birliğimiz ve beraberliğimiz daim olsun” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Hamit Tuna, protokol üyeleri ve vatandaşlarla birlikte Nevruz Ateşi’ni yaktı ve temsili olarak demir dövdü.

Nevruz kutlamaları, ünlü sanatçı Kıraç’ın konseriyle taçlandı. Başkan Tuna, konserin sonunda birbirinden güzel şarkılarıyla Mersinlilere unutulmaz bir gece yaşatan sanatçı Kıraç’a teşekkür ederek, çiçek ve plaket takdim etti.












Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79