Turgut, taşkından zarar gören tarım arazilerini inceledi

Turgut, taşkından zarar gören tarım arazilerini inceledi

Turgut, taşkından zarar gören tarım arazilerini inceledi

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, aşırı yağışlar nedeniyle Göksu Irmağı'nda yaşanan taşkının ardından zarar gören tarım arazilerini inceledi.

 Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, Göksu Nehri’nde yaşanan taşkının ardından sular altında kalan tarım arazilerini inceleyerek, çiftçilere geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Turgut, Silifke Belediyesi, Büyükşehir ve DSİ işbirliğiyle ırmak kenarı bakım çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini açıkladı.

 Göksu Irmağı'nda meydana gelen taşkından, 1.109 dönüm ekili arazinin zarar gördüğünü açıklayarak, Sökün, Kurtuluş, Bahçe ve Çeltikçi mahallelerinde çiftçilerle bir araya gelen Başkan Turgut, “Silifke Belediyesi, Büyükşehir ve DSİ Şube Müdürlüğümüzle işbirliği içerisinde çalışıyoruz. Çiftçilerimizin yaralarını sarmak ve daha fazla tarım arazilerinin zarar görmesini engellemek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sökün Mahallemizin Boğazağzı mevkiinde su seviyesi büyük ölçüde düştü. Şuana kadar bin 109 dönüm tarım arazisinde çilek başta olmak üzere buğday, nar, limon, kayısı, erik ve zeytin bahçeleri zarar gördü. Bu arazilerdeki sular yavaş yavaş tahliye edilmeye başlandı. Belediye ekiplerimiz bir taraftan ırmak kenarlarını güçlendirme çalışmaları yaparken diğer taraftan da tarım arazilerine giden yolların bakım çalışmasını sürdürüyor. Çiftçilerimiz burada gece gündüz nöbet tuttular. Daha kötü bir durumla karşılaşmamak için el emeği göz nuru tarım arazilerini korumaya çalıştılar. İnşallah birkaç gün içerisinde zarar gören arazilerimizin suyu tamamen tahliye edilir. Çiftçilerimiz rahat bir nefes alırlar” dedi.

Tarım arazilerini inceleyerek kendilerini ziyaret eden Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut’a teşekkür eden çiftçiler, “Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bizleri böyle bir zamanda yalnız bırakmadı. Yağmur çamur demeyerek hep birlikte tarım arazilerini inceledik. Belediyemizin araçlarıyla bütün taleplerimizi yerine getiriyor. Allah kendisinden ve personellerinden razı olsun” diye konuştular.





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36