Türkiye’nin en büyük 3. Festivali Silifke’de coşkuyla başladı

Türkiye’nin en büyük 3. Festivali Silifke’de coşkuyla başladı

Türkiye’nin en büyük 3. Festivali  Silifke’de coşkuyla başladı

 

 

 HABER: ATİKE CEYLAN KAÇAR

 

Türkiye’nin en büyük 3. uluslar arası festivali olan 46. Uluslar arası Silifke Müzik ve Folklor Festivali coşkuyla başladı.

Gündüz sanatçıların sergi açılışları yapılarak başlanan festival öğle sonu Atatürk Anıtına Çelenk sunumu saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.  3 pare top atışı eşliğinde resmi  açılış kurdelesi protokol eşliğinde kesildi.

Açılışın ardından Silifke Festivali Yaş Kütüğü'ne 46. yıl brövesi çakıldı. Adana Mehter Takımının gösterisi ile devam eden festival Silifke’ye özel yöresel kıyafetlerin yer aldığı geçiş töreniyle devam etti. Geçişte yurtdışından gelen halk oyunlarının gösterileri yoğun alkış aldı. Kortej geçişinde Silifke’de ki okullarda başarılı olan projeler ve bu projelerde ülke genelinde derece alan öğrenciler yer aldı. Silifke Halk Oyunları gösterisi ise seyirciler ve protokol tarafından ayakta alkışlandı.

 Silifke Belediye Başkan Vekili Sadık Altunok açılış konuşmasında, Silifke'nin kültürel açıdan önemine değinerek, Türkiye'de 46 yıldır aralıksız kutlanan festivalin ülkedeki 3. büyük festival olduğunu vurguladı.

 Başkan Altunok, "Silifke, Türkiye'nin Akdeniz'le buluştuğu sanayi, tarım ve hizmetler sektörüne ulaşan önemli bir ilçe. Birlik ve beraberlik olduğu sürece Silifke adına gelecek her festivali çok daha özel kutlayacağız. Bu yıl kutlamayı hedeflediğimiz festival etkinliklerimiz arasında masa tenisi, satranç ve futbol turnuvaları, amatör ses yarışması, sanatçı konserleri, batırık ve yoğurt yarışması yer alıyor. Festivalde halk oyunları gösterileri de olacak." diye konuştu.

 SİLİFKE İNSANI BÖLGENİN  EN KALİTELİ İNSANLARINI BARINDIRIYOR

 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer konuşmasında Silifke insanının kalitesinden ve zekasından bahsederken diğer belediye başkanlarının sözlerinden alınmaması gerektiğini de not düştü. Başkan Seçer konuşmasında; “Silifke’miz Mersin’in başında geliyor Tarihi kültürel bünyesini içinde barındırması, insan değeri, insan kalitesi nedeniyle Mersinimiz’in en önemli ilçesidir. Diğer belediye başkanlarımızı bu sözlerimden sakın alınmasınlar. Son yıllarda da özellikle iç turizmin yoğunlaşması gelişmesi, bu bölgelere yaz ayları yerli turistlerin gelmesi nedeniyle önemi bir kez daha artıyor. Yaz nüfusu ile kıs nüfusu arasındaki fark Silifke de dönemsel sorunları da beraberinde getiriyor. Ben büyükşehir belediye başkanıyım ama tabiki Silifke’nin sorunu ister ilçenin ister büyük şehrin yetki alanında olsun fark etmeksizin benim sorunumdur ve bunu çözmekte bizim görevimizdir, Sakın ha büyükşehir başka partiden Silifke başka partiden diye düşünmeyin, ayrı gayrı gerginlik, inadına isler yaparlar vatandaş mağdur olur diyerek  aklınıza bile gelmesin. Ben sizlere buradan söylüyorum  bütün sorunları aşacak olan birlik beraberliktir. Başka parti diye başarısız olsun düşüncesi dağ gibi sorun olur, o nedenle birlik yapacağız bütün sorunların üstesinden geleceğiz. Az önce başkanımızın dediği gibi bizler hizmet için sizlerin karşısındayız. Ülkemizde beraberliğe kardeşliğe birliğe ihtiyacımız var. Mersin Türkiye’nin en önemli kentlerinden bir tanesi, bu nedenle sizlerin oylarıyla kentin yönetimine talip olarak sizlerin idaresi ile arsınızdayız. Dolayısıyla biz görevimizi yapmak zorundayız yaparken de huzuru da tesis etmek zorundayız.  Sizlerle bu festivalimizin açılışında olmaktan onur duyuyorum ve hepinize festivalin huzur içinde geçmesini diliyordum” dedi.

  

SİLİFKE’YE HİZMET ETMEK ÜLKEMİZE HİZMET ETMEK DEMEKTİR

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir ise konuşmasına birlik beraberlik çağrısı yaparak başladı.

Kaymakam Cinbir, Daha Güçlü bir Türkiye’yi inşa etmek için Silifke’nin de gerçek potansiyelini ortaya çıkartmak gerektiğinin altını çizdi.

Kaymakam Cinbir konuşmasında: “ 46. Uluslar arası Silifke Müzik ve Folklor Festivalinin bütün insanlığa güzellikler getirmesini diliyorum. Bu festivaller birbirimizle görüşmemize kaynaşmamıza çok önemli bir vesile olmuştur.  Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.  Gök mavi dal yeşil tarla sarı, Kuşların çiçeklerin diyarı olan bir memleketi yeniden inşaa etmek için bir olalım birlikte çalısalım. Ne başta dert ne gönülde hasret, kardeş kavgasına nihayet olan bir toplumu yeniden insaa etmek için birlikte çalısalım. Gelin sen ben zengin fakir farkı olmaksızın, kış günü herkesin evi barkı olan bir memleketi yeniden insaa etmek için bir olalım, birlikte çalısalım, sevmek ve sevilmek için çareler arayanlardan olalım. Bu topluma sevmeyi kardeşliği hakim kılalım. Gelin birbirimizle tekrar kucaklayıp eksiklerimizi tamamlayalım. Daha güçlü bir Türkeye’yi insaa etmek mecburiyetindeyiz. Bunun için Silifke’nin her karışını ilmek ilmek islemek ve Silifke’nin gerçek potansiyelini ortaya çıkartmak zorundayız. Silifkeliler Silifke’yi herkesten daha çok seviyor  ve biliyor bizde Silifke’de görev yapanlar olarak Silifke’yi en az Silifkeliler kadar seviyoruz çünkü Silifke aziz Anadolu’nun bir parçasıdır, Aziz ecdadımızın asil kanlarıyla sulanarak vatan yaptığı Anadolu topraklarının bir parçasıdır. Silifke onun için azizdir ve her birimizin hizmet borcu vardır. Silifke’ye hizmet etmek ülkemize hizmet etmek demektir. Silifke’de bizde bütün kurumlarımızla birlikte Silifke’nin sahip olduğu potansiyelini harekete geçirerek Antalya Çukurova, Karaman Ankara yollarının kavsak noktasındaki bu Taşeli bölgesinin merkezi konumundaki Silifke’yi i turizmden sanayiden tarımdan, ticaretten,  lojistikten hak ettiği payı ayabilmesi için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz ve ediyoruz” dedi.

 46. Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivaline Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir,  Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Köklü, Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker,  Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Gülnar Belediye Başkana Alparslan Ünüvar, TRT Çukurova Bölge Müdürü Sebahattin Kahraman,  Milliyetçi Hareket Partisi Mersin İl Başkan Vekili Oğuzhan Çınar ve İl Yönetim Kurlu üyesi İsrafil Beyrut, Silifke İlçe Başkanı Levent Nogay,  belediye meclis üyeleri, AK Parti Silifke İlçe Başkanı Mustafa Çetin, belediye meclis üyeleri, ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79