Üretici Kadın Kooperatifi Ziyareti”

Üretici Kadın Kooperatifi Ziyareti

Üretici Kadın Kooperatifi Ziyareti”

 Tarsuslu kadınların ürettiği el emeği göz nuru ürünlerinin yer aldığı sergide Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan , “Üreten kadınlarımız toplumda aktif olursa, ülke ekonomisi kalkınır” dedi.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ile Başkan Yardımcısı Ünzile Kuru, Gülek Mahallesi’nde Halk Eğitim tarafından düzenlenen kadınların ürettiği el emeği göz nuru ürünlerinin yer aldığı sergi açılışına katıldı. Kadınların ilgi gösterdiği etkinlikle çok sayıda kadın hem ürettikleri ürünlerle hünerlerini sergiliyor hem de aile ekonomisine katkı sağlıyor. Kurdele kesiminin ardından Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, kadınlarla bir süre sohbet ederek, el emeği ürünleri yakında görme imkanı buldu.

Başkan Bozdoğan , “Alın terinizi, emeklerinizi kurulacak kooperatiflerle mutlaka değerlendireceğiz. Üretimde kadınlarımız ne kadar aktif olursa, ne kadar daha fazla çalışırsa inanın ki bu ülkenin ekonomisi kalkınır. Evde kadınlarımızın ev hanımı bile olsa neler yaptığını çok iyi biliyorum. O yüzden sizin emeğiniz çok önemli, sizin alın teriniz çok önemli. Bugün çok büyük bir kooperatif çalışması yapılıyor ki; Gülek’te ona katılacak ve Gülek’li kadınlarımızın özellikle katılmasını istediğim bir kooperatif” ifadelerini kullandı.

Başkan Bozdoğan, sadece üretimle kalmayacaklarını, üretilen ürünlere katkı sağlayarak değerlendireceklerini dile getirerek,  sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Bir üzümü bile kuru üzüm haline getirmek, pekmez haline getirmek, sirke haline getirmek ve bunlar içinde belediye olarak elimden gelen tüm çabayı göstereceğim bundan emin olun. Yani elimden geldiğince hizmet konusunda da daha fazlasını aktaracağız” dedi.

Ardından, Başkan Bozdoğan, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi kursiyerlere sertifika takdim etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36